EPTIFIBATIDUM - prospect

Foto: Pixabay
EPTIFIBATIDUM - prospect. Acţiune: Antiagregant plachetar; blochează receptorii glicoproteici Ilb/IIIa de pe suprafaţa plachetelor sanguine, cu împiedicarea legării fibrinogenului, a factorului von Willebrand şi a altor molecule de adeziune de situsurile specifice. 

EPTIFIBATIDUM - prospect

Denumirea comericală: EPTIFIBATIDE ACCORD, INTEGRILIN

Prezentare: Soluție perfuzabilă, soliție injectabilă

Indicații: Prevenirea infarctului miocardic precoce la pacienţii cu angină pectorală instabilă sau infarct miocardic non-Q; pacienţii supuşi intervenţiei coronariene percutane (PCI) pentru prevenirea ocluziei vasului coronarian tratat şi a complicaţiilor ischemiei cardiace acute. Eptifibatida se adm. în asociaţie cu acid acetilsalicilic şi heparină nefracţionată. 

Contraindicații: Hemoragii gastrointestinale, genitourinare importante sau alte hemoragii active în ultimele 30 de zile înaintea trat.; antecedente de accident vascular cerebral în ultimele 30 de zile sau hemoragie cerebrală; tumori intracraniene, malformaţii arteriovenoase sau anevrisme cerebrale în antecedente; intervenţii chir. majore sau traumatisme severe în ultimele 6 săpt.; antecedente de diateză hemoragică; trombocitopenie; timp de protrombină > de 1,2 ori faţă de martor sau international normalised ratio (INR) > 2; hipertensune arterială (HTA) severă; insuficiență renală (IR) severă; insuficiență hepatică (IH) semnificativă clinic; administrarea concomitentă sau planificată a altui inhibitor GPIIb/IIIa parenteral; hipersensibilitate la substanţa activă sau la oricare din excipienţi. 

Atenție!: Pacientul trebuie supravegheat cu atenţie pentru a se putea depista semnele de hemoragie (hematocrit sau hemoglobină, numărul de trombocite, creatinină serică, timp de protrombină (PT) şi timp de tromboplastină parţial activat); interacţiuni medicamentoase cu alte medicamente care afectează hemostaza, prudenţă în IMA transmural cu unde-Q patologice recente, supradenivelarea segmentelor ST sau bloc de ramură stângă, trombocitopenie, IH, IR severă, pacienţi < 18 ani, sarcină şi alăptare. 

Reacții adverse: Hemoragii, în proporţie similară cu placebo: fibrilaţie atrială, hipotensiune arterială (hTA), insuficienţă cardiacă congestivă, stop cardiac şi şoc. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Dr. Doru Negru
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel