ERTAPENEMUM - prospect

Soluție perfuzabilă. Foto: Pexels
ERTAPENEMUM - prospect. Acţiune: Antibiotic beta-lactamic, din grupa carbapenemi; spectrul antimicrobian este larg, incluzând bacterii G+ şi G-, aerobe şi anaerobe; este rezistent la majoritatea beta-lactamazelor; este mai rezistent decât imipenemul la acţiunea dehidropeptidazei I renale şi nu necesită asociere cu cilastatin. 

ERTAPENEMUM - prospect

Denumirea comercială: INVANZ

Prezentare: Pulbere pentru concentrat pentru soluție perfuzabilă 

Indicații: Tratamentul următoarelor tipuri de infecţii provocate de bacterii care sunt sau ar putea fi sensibile la ertapenem, când este necesară terapie parenterală: infecţii intraabdominale, pneumonie comunitară dobândită, infecţii ginecologice acute, infecţii ale tegumentului sau ale ţesutului moale de la nivelul membrelor inferioare în cazul pacienţilor diabetici. Profilaxia infecţiei locale după intervenţia chirurgicală colorectală la adulţi. 

Contraindicații: Hipersensibilitate la ertapenem sau faţă de alte medicamente din aceeaşi clasă sau la pacienţii care au prezentat reacţii anafilactice la betalactamine. Alăptare. 

Atenție!: Fiecare doză de 1 g conţine aprox. 6,00 mEq (aproximativ 137 mg) sodiu, fapt ce trebuie luat în considerare de către pacienţii cu o dietă controlată de sodiu. Nu trebuie să fie utilizat în timpul sarcinii decât dacă beneficiul potenţial depăşeşte riscul posibil asupra fătului. 

Reacții adverse: Mai frecvente: Diaree, complicaţii la nivelul venei perfuzate (flebita, trombo flebita), greaţă şi cefalee. Creşterea transaminazelor hepatice, a fosfatazei alcaline şi a nr. de trombocite. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel