ESOMEPRAZOLUM - prospect

Foto: Pixabay
ESOMEPRAZOLUM - prospect. Acţiune: Inhibitor al pompei de protoni, hiposecretor gastric; se activează la nivelul canaliculelor secretorii din celula parietală gastrică, unde blochează ATP-aza H+/K+, cu inhibarea atât a secreţiei acide bazale, cât şi a celei provocate.

ESOMEPRAZOLUM - prospect

Denumirea comercială: EMANERA, ESOMEPRAZOL, HELIDES, NEXIUM, PRAGASTROL

Prezentare: capsule gastrorezistente, comprimate gasrorezistente, granule gastrorzistente pentru suspensie orală, pulbere pentru soliție injectabilă/perfuzabilă

Indicații: Boală de reflux gastroesofagian, vindecarea eroziunilor şi profilaxia recăderilor. Eradicarea Helicobacter pylori în cadrul schemelor terapeutice, vindecarea UP şi prevenirea recăderilor apărute în tratamentul cu AINS, tratamentul Zollinger-Ellison. Suspensia orală este destinată pentru tratatamentul BRGE la copiii de 1-11 ani sau la pacienţii cu dificultăţi de deglutiţie. 

Contraindicații: Hipersensibilitate la esomeprazol, derivaţi de benzimidazol sau la oricare dintre excipienţi. Intoleranţă ereditară la fructoză, malabsorbţie de glucoză-galactoză sau insuficienţă de sucrază-izomaltază. 

Atenție!: Pacienţii trataţi timp îndelungat, mai mult de un an trebuie supravegheaţi regulat. Când se prescrie esomeprazol pentru eradicarea Helicobacter pylori, trebuie luate în considerare posibilele interacţiuni între componentele schemei terapeutice triple. Atenţie în prezenţa oricărui simptom de alarmă (pierdere în greutate semnificativă neintenţionată, vărsături recurente, disfagie, hematemeză sau melenă) sau atunci când ulcerul gastric este suspectat sau diagnosticat; trebuie exclus un proces malign, deoarece esomeprazolul poate ameliora simptomatologia, mascând diagnosticul. Prudenţă în insuficiența renală (IR) severă. Sarcină şi alăptare. 

Reacții adverse: Mai frecvente: cefalee, durere abdominală, diaree, flatulenţă, greaţă/vărsături, constipaţie; dermatită, prurit, urticarie, ameţeală, uscăciunea gurii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel