ESTIMĂRI ÎNFIORĂTOARE în valul 4 al pandemiei COVID: 13.000 de oameni interați la ATI și chiar peste 600 de decese pe zi. Dr Tatu-Chițoiu: VACCINAȚI-VĂ URGENT!

Pacienți COVID-19 la ATI. Foto ilustrativă: Spitalul Militar Central
Cunoscutul medic cardiolog Gabriel Tatu-Chițoiu face un rezumat al estimărilor privind evoluția pandemiai COVID în România, conform modelului epidemiologic al "Institute for Health Metrics and Evaluation COVID" dezvoltat de Institute for Health Metrics and Evaluation at the University of Washington in Seattle. Iar scenariile sunt de-a dreptul ÎNFIORĂTOARE!

Ca orice proiecție statistică, estimarea specialiștilor poate să nu se adeverească, dar pericolul există, atrage atenția, din start, dr Gabriel Tatu-Chițoiu. 

„SCENARII CARE POT DEVENI APOCALIPTICE PENTRU ROMÂNIA IN URMATOARELE 2 LUNI.VACCINATI-VA URGENT!

Estimări pentru România conform modelului epidemiologic al "Institute for Health Metrics and Evaluation COVID" dezvoltat de Institute for Health Metrics and Evaluation at the University of Washington in Seattle (link direct sura datelor)

Ca orice proiecție statistică, ca orice proiect și acesta este criticabil de către specialiști. Cred însă că, chiar și așa, estimările pentru România pornind de la realitățile actuale trebuie să ne pună pe gânduri:

Sunt 3 scenarii (cel mai optimist, în care toată lumea respectă regulile, scenariul mediu pe baza tendinței actuale și scenariul cel mai rău). În sinteza datele ar fi:
- În jur de 13 Octombrie s-ar putea să avem 33.000 internați în spital și o nevoie de 13.000 de paturi în ATI,
- Sfârșit de Octombrie 2021 – Ianuarie 2022 am putea avea între 70.000 - 130.000 de noi cazuri/zi
- În jur de 25 Octombrie am putea avea între 280-609 de decese/zi.

Ca fiecare dintre noi SPER CA ACESTE CIFRE SĂ NU SE DOVEDEASCĂ A FI REALE!

Concluzie: VACCINAȚI-VA URGENT!!!!”, a scris dr. Gabriel  Tatu-Chițoiu, pe pagina sa de Facebook. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel