ESTRADIOLUM + CIPROTERONUM - prospect
Autor: DCMedical Team pe 04 Martie, 23:34 | E

Foto: Pixabay

ESTRADIOLUM + CIPROTERONUM - prospect. Acţiune: Estradiol: estrogen. Ciproteron: antiandrogenic.

ESTRADIOLUM + CIPROTERONUM

Denumirea comercială:  CLIMEN

Prezentare: Drajeuri

Indicații: Substituţie hormonală în tulburările de climacteriu, semne ale îmbătrânirii pielii şi tractului urogenital, stări depresive în cadrul menopauzei, simptome de insuficienţă care apar în mod normal în menopauză sau hipo- gonadism, castrare sau insuficienţă primară a secreţiei de hormoni ovarieni la femeile cu uter intact. Prevenirea osteoporozei în postmenopauză. Controlul ciclurilor menstruale neregulate. Tratamentul amenoreei secundare sau primare.

Contraindicații: Sarcină şi alăptare, sângerări vaginale nediagnosticate, suspiciune de cancer de sân sau cancer de sân diagnosticat, condiţii premaligne sau maligne suspectate sau diagnosticate dacă sunt influenţate de hormonii sexuali steroidieni, tumori hepatice (maligne sau benigne) actuale sau în antecedente, boli hepatice severe, tromboembolism arterial acut (exemplu infarct miocardic, accident vascular cerebral), tromboze venoase profunde, tulburări tromboembolice sau existenţa în antecedente a unor astfel de boli, hipertrigliceridemie severă, hipersensibilitate.

Atenție!: Tratamentul trebuie imediat întrerupt în caz că este descoperită o contraindi- caţie, precum şi în una din următoarele situaţii: migrenă sau cefalee frecventă sau de intensitate neobişnuită, care apare prima dată sau alte simptome care reprezintă un posibil prodrom al ocluziei cerebro-vasculare; recurenţa icterului colestatic sau a pruritului colestatic care apare prima dată în sarcină sau în cazul folosirii anterioare de steroizi sexuali; simptome sau suspiciune de eveniment trombotic.

Reacții adverse: Tensiune mamară, durere abdominală, greaţă, modificări ale greutăţii corporale, sângerare uterină/vaginală, incluzând sângerare punctiformă (sângerările neregulate de obicei se răresc în timpul tratamentului continuu), erupţii cutanate, prurit, edeme, cefalee, stări depresiv

E Vezi toate articolele