EXENATIDUM - prospect

Foto: Pixabay
EXENATIDUM - prospect. Acţiune: Antidiabetic agonist al receptorilor peptidului 1 asemănător glucagonului ("glucagon-like peptid-1" - GLP-1); creşte secreţia de insulină pancreatică, suprimă secreţia de glucagon, încetineşte golirea stomacului, reducând astfel rata de absorbţie a glucozei derivată din alimentele ingerate.

EXENATIDUM - prospect

Denumirea comercială: BYDUREON, BYETTA

Prezentare: pulbere și solvent pentru suspensie injectabilă, soluție injectabilă,

Indicații: Tratamentul diabetului zaharat tip 2, în asociere cu metformină, sulfoniluree, tiazolidindione, metformină + sulfoniluree, metformină + tiazolidindione

Contraindicații: Hipersensibilitate.

Atenție!: Nu trebuie utilizat la pacienţii cu diabet zaharat tip 1 sau în tratamentul cetoacidozei diabetice. Nu trebuie utilizat la pacienţii cu diabet zaharat tip 2 care necesită insulinoterapie din cauza insuficienţei celulelor beta. Nu este recomandată injectarea intravenoasă sau intramusculară. Nu este recomandat la pacienţii cu nefropatii terminale sau cu insuficienţă renală severă (clearance al creatininei < 30 ml/min), la pacienţii cu boli gastrointestinale severe. Nu trebuie utilizat în timpul sarcinii şi în perioada alăptării.

Reacții adverse: Tulburări metabolice şi de nutriţie: hipoglicemie, scăderea apetitului alimentar; tulburări ale sistemului nervos: cefalee, ameţeli; tulburări gastrointestinale: greaţă, vărsături, diaree, dispepsie, durere abdominală, boală de reflux gastroesofagian, distensie abdominală; afecţiuni cutanate şi ale ţesutului subcutanat: hiperhidroză; tulburări generale: senzaţie de nervozitate, astenie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel