FAKE NEWS: Cazul „fetiței de 11 ani” pentru care se cere sânge din... 2009! Dr Alina Tănase: „E rezolvat!”
Autor: Dana Lascu pe 29 aug 2020 / 11:56 | Hemato-oncologie

De 11 ani, periodic, pe Facebook este redistribuit un mesaj disperat, prin care se cere oamenilor să doneze sânge grupa AB pentru „o fetiță cu aplazie medulară”. Fetița care „are 11 ani , se numește Tudor Alexandra Mihaela și până la operație face transfuzii zilnice” A FOST SALVATĂ în 2009!

An de an, bunii samariteni sunt puși pe drumuri. Unii se supără, alții rămân să doneze sânge, după ce primesc, pe Facebook, mesajul următor: 

„Te rog.... din suflet, dă și tu sfoară în țară după grupa AB pozitiv...Dacă cineva e dispus să doneze sânge...pentru o fetiță cu aplazie medulară ... Este la spitalul Fundeni (București), secția de Pediatrie, are 11 ani , se numește Tudor Alexandra Mihaela și până la operație face transfuzii zilnice. Altfel moare. Măcar da mai departe!!! Nu-i greu!!! DOAMNE AJUTĂ!! (un simplu forward ajuta o viață de îngeraș)”

Cazul este unul VECHI, iar fetița, care acum este adult, este vindecată. 

A fost transplantată în 2009, pe când avea 11 ani, iar acum vine o dată pe an la consult, doar ca să supravegheze situația. Este un mesaj pe care și eu îl primesc periodic, dar nu este real. Avem nevoie de sânge și orice donator este binevenit, dar nu pentru caz care, repet, este rezolvat!” a declarat, pentru DC Medical, prof dr Dr Alina Tănase, medic primar Hematologie cu supraspecializare în transplantul medular, Doctor în Științe Medicale, Coordonator al Programului de Transplant Medular și Director Medical al Institutului Clinic Fundeni!

Hemato-oncologie Vezi toate articolele