Farmaciștii, propunere pentru a vaccina mai multe persoane
Autor: DCMedical Team pe 01 Martie, 21:06 | Vaccinuri

Vaccin COVID-19 de la Pfizer și BioNTech. Foto: Pixabay

Farmaciștii vin cu o propunere pentru a evita risipa de vaccin și a imuniza mai multe persoane.

Farmaciștii vin cu o propunere pentru a se evita risipa de vaccin. Ei spun că în fiecare flacon rămâne o cantitate mică de vaccin, astfel ei spun că pot combina mai multe fiole pentru a crea o doză completă. 

În mod normal, dintr-un flacon de vaccin anti-Covid-19 se pot obţine şase doze. Dar în fiecare flacon rămâne o cantitate mică de ser, pe care farmaciștii spun că îl pot combina din mai multe flacoane, pentru a obține încă o doză de vaccin

Şeful centrului de Vaccinare al Spitalului de Copii din Timişoara spune că ar putea crește numărul de doze de vaccin în acest fel.„Producătorul şi-a luat această marjă de pierderi, marjă care este inevitabilă pentru orice vaccin multidoză. Lucrul acesta era evitat dacă aveam un vaccin simplu, cum e cel antigripal”, spune medicul Remus Laslău.Cu serul rămas din 80 de flacoane ar putea face alte 40 de doze suplimentare. Asta înseamnă că într-o zi de vaccinare ar putea fi economisite 400 de doze cu aceeaşi cantitate. Deocamdată ideea este încă în stadiul de evaluare, arată surse citate de Antena 3.

Vaccinuri Vezi toate articolele