Femeia de 105 ani care și-a făcut a treia doză de vaccin COVID-19. „M-a convins nepoata mea, care e medic”

Doamna Zoea Baltag și-a făcut al treilea vaccin COVID-19 la venerabila vârstă de 105 ani. Foto: RoVaccinare
O femeie în vârstă de 105 ani din Capitală și-a făcut duminică a treia doză de vaccin COVID-19. S-a lăsat fotografiată chiar în timpul actului medical. În ultimele 24 de ore, 41.566 de români s-au vaccinat. 

Un exemplu pentru toată lumea: și-a făcut a treia doză de vaccin COVID-19 la venerabila vârstă de 105 ani. 

Doamna Zoea Baltag, în vârstă de 105 ani, a primit astăzi, la Centrul de vaccinare de la Palatul Național al Copiilor, a treia doză de vaccin Pfizer BioNTech împotriva COVID-19, anunță reprezentanții CNCAV într-o postare pe pagina de Facebook RoVaccinare. 

„M-a convins nepoata mea, care e medic, că singura soluție să scăpăm e vaccinul”, spunea doamna Zoea Baltag în luna martie, după ce a primit a doua doză de vaccin împotriva COVID-19.

„A avut încredere în medici, nu a avut niciun fel de reacție adversă și este foarte bine.

Sincere felicitări și alese mulțumiri pentru exemplul oferit tuturor!”, au transmis reprezentanții CNCAV. 

Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP-CNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 17 octombrie a.c., ora 17.00, este următoarea:

- 5.668.552 de persoane sunt vaccinate cu două doze (Pfizer, Moderna sau AstraZeneca) sau o doză din Johnson&Johnson. 

- Dintre acestea, 527.084 de români și-au făcut deja a treia doză de vaccin (cu Pfizer sau Moderna). 

Înultimele 24 de ore 41.566 de români s-au vaccinat. Dintre aceștia, 22.629 au făcut prima doză, 4.727 au făcut doza a doua și 14.210 au făcut a treia doză. 

În  ultimele 24 de ore au fost înregistrate 24 de reacții adverse. 

În total, de la debutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 17.789 de reacții adverse, asta însemnând o rată de 1.59 la 1000 doze  administrate. Dintre acestea, 1.909 reacții au fost de tip local și 15.880 de tip general. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel