Femeie bolnavă, preluată de o șenilată a ISU Botoșani. Ambulanța nu putea ajunge la casa ei din cauza zăpezii

Pacientră transportată cu șenilata până la ambulanță. Foto: ISU Botoșani
O femeie în vârstă de 70 de ani, care avea nevoie urgentă de îngrijiri medicale, a fost transportată, în noaptea trecută, cu o șenilată, în condițiile în care ambulanța nu putea ajunge la locuința sa, din cauza stratului mare de zăpadă. 

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Botoșani, Dorina Lupu, a spus că bătrâna locuia într-o casă izolată pe raza localității Satu Nou, iar pe fondul ninsorilor și viscolului, căile de acces din zonă erau înfundate.

„În jurul orei 2,00, a solicitat ajutorul cadrelor medicale deoarece nu se simțea bine de aproape trei zile. Echipajul Serviciului Județean de Ambulanță nu a reușit să ajungă la casa femeii din cauza stratului de zăpadă care face ca zona să fie una foarte greu accesibilă circulației auto. Întrucât femeia nu se putea deplasa singura, drumul de la ambulanță până la locuința acesteia a fost parcurs cu ajutorul șenilatei din dotarea Detașamentului de Pompieri Dorohoi”, a anunțat Lupu.

Pompierii militari au preluat pacienta și au transportat-o în condiții de siguranță la ambulanță. Întreaga operațiune de salvare a durat aproximativ o jumătate de oră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel