Femeie din Cluj, vaccinată, a murit după ce a făcut COVID la 2 luni după rapel. Medic: explicația este greu de găsit

Pacient       FOTO unsplash
O femeie din Cluj, în vârstă de 70 de ani, a murit de COVID la două luni după ce s-a vaccinat.

Un caz aparte s-a petrecut la Cuj: o femeie de 70 de ani, din județul Cluj, a murit de COVID după ce s-a vaccinat împotriva infecției cu două doze Pfizer. S-a stins la ATI, în Spitalul din Turda. Directorul medical al spitalului, Victor, spune că femeie ”avea dozele făcute, avea titru de anticorpi mare, a fost confirmată cu COVID și avea afectare pulmonară de peste 85%. ”Asta a fost. Explicația este greu de găsit”, adaugă acesta.

Managerul spitalului, Ovidiu Stănilă Ovidiu, a afirmat că nu are o ”explicație” și colegii săi infecționiști ”nu se pronunță deocamdată vizavi de particularitatea acestui caz”.

Unul dintre medicii care au trat-o pe femeie, Sergiu Habago, afirmă că vârstnica era cardiacă și avea și alte afecțiuni. ”Avea anumite elemente care nu corespundeau unei infecții COVID clasice. A făcut insuficiență cardio-circulatorie acută, insuficiență multiplă de organe, detresă respiratorie severă. A fost intubată, ventilată, au căzut toate organele. În certificatul de deces poate apărea Covid, fiindcă a ieșit testul PCR pozitiv. Poate că a jucat un rol cândva, dar nu cred că de Covid a murit”, a mai amintit medicul Habago, potrivit Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel