Fetele de la Survivor România 2021, schimbate total! De ce Mellina și Elena Marin au devenit „pufoase”. Explicația medicilor

captură foto Youtube
Deși fac foamea zile în șir, având la dispoziție doar orez sau nucă de cocos pe care și-o procură singuri, unele concurente de la Survivor România s-au transformat radical. Iau în greutate, se umflă la față, devenind pufoase, așa cum este cazul Mellinei sau a Elenei Marin. Care este explicația? 

Medicii nutriționiști spun că alimentația bogată în nucă de cocos și orez este de vină pentru aceste schimbări, deoarece, consumate în exces, aduc un aport ridicat de zaharuri în organism.

"Laptele de cocos, cu toate că are un indice glicemic mic, fiind mai lent absorbit în organism, are totuşi 70%- 80% sucroză, adică tot zahăr. Acesta suprasolicită pancreasul, creşte nivelul insulinei şi rezistenţa la insulină. Astfel, apar afecţiuni asociate ficatului gras şi sindromului metabolic.

Alte boli legate de sindromul metabolic şi care pot fi declanşate de un consum prea mare de zahăr sunt: diabetul de tip 2, bolile de inimă, hipertensiunea sau sindromul ovarian polichistic. Apoi, consumul de lapte de orez constituie un risc pentru expunerea zilnică la arsenic inorganic şi ar putea avea drept consecinţă un aport excesiv de mangan din dietă. Manganul este un oligoelement esenţial pentru metabolismul glucidic şi lipidic şi pentru sănătatea sistemului osos, din păcate cu risc de bioacumulare şi intoxicaţie acută şi cronică.Astfel, carenţele de fier, calciu, magneziu vin la pachet.

Pe de altă parte, poţi face o reacţie alergică sau intoleranţă la nuca de cocos, cu peristaltism slab al tractului digestiv, tulburări digestive, greaţă şi, uneori, dureri de cap.", a declarat pentru Click.ro, dr. Oana Dumitrache, medic specialist în diabet, nutriţie şi boli metabolice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel