Florin Buicu: doar prin îngrijire integrată punem pacientul în centrul sistemului

Dr Florin Buicu, președintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților.
EXCLUSIV
Medicul Florin Buicu, președintele Comisiei de sănătate din Camera Deputaților, a vorbit la dezbaterea „Ce votez pentru Sănătate?” despre conceptul de îngrijire integrată a pacientului.

”Pe noi ne interesează îngrijirea integrată a pacientului”, afirmă medicul Florin Buicu, președintele Comisiei de sănătate din Camera Deputaților, la dezbaterea online ”Ce votez pentru Sănătate”, organizată de DC Media Group.

Acest concept apare în terminologia oncologică, însă medicul Buicu susține că modelul ar putea fi aplicat în toate patologiile și ”ușor, ușor, ar trebui să introducem acest model peste tot”. Explică și de ce:

”Aceasta se poate face și printr-o reformare a programelor de sănătate pentru că dacă un pacient suferă de una, două, trei patologii, avem o problemă deoarece dacă programul x nu are fondurile necesare, el trebuie să fie internat a doua sau a treia oară pentru a beneficia de tratament în condițiile în care dacă ar exista o abordare integrată din această perspectivă a programelor, pacientul ar putea beneficia de serviciile necesare o singură dată sau fără să fie nevoie de internări multiple. Iar abordarea aceasta integrată este cea mai importantă pentru că, la urma urmei, în toate programele de guvernare vorbim să punem pacientul în centrul sistemului; doar prin această abordare integrată punem pacientul în centrul sistemului”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel