FLUTICASONUM PROPIONATUM + FORMOTEROLUM - prospect

Spray nazal   Foto: Pixabay
FLUTICASONUM PROPIONATUM + FORMOTEROLUM - prospect.  Acţiune: Fluticasona: corticosteroid antiinflamator, cu activitate intensă glucocorticoidă; formoterol: agonist selectiv beta-2 adrenergic, cu durată lungă de acţiune. 

FLUTICASONUM PROPIONATUM + FORMOTEROLUM - prospect

Denumirea comercială: FLUTIFORM 

Prezentare: Suspensie inhalantă 

Indicații: Tratamentul de întreţinere al astmului bronşic în cazul în care este indicată utilizarea unei asocieri fixe de corticosteroid inhalator + £2 agonist cu durată lungă de acţiune, cum ar fi la pacienţii la care nu se obţine control adecvat cu corticosteroizi inhalatori şi cu £2 agonişti cu durată scurtă de acţiune, administraţi la nevoie sau la pacienţii la care s-a obţinut deja control adecvat atât cu corticosteroizi inhalatori, cât şi cu £2 agonişti cu durată lungă de acţiune.  

Contraindicații: Hipersensibilitate. 

Atenție!: Nu există date disponibile pentru utilizarea Flutiform la pacienţii cu bronhopneumopatie obstructivă cronică (BPOC). Pacienţii trebuie să clătească gura, să facă gargară cu apă sau săşi perieze dinţii după inhalare şi să elimine rămăşiţele pentru a reduce la minimum riscul de candidoză orală sau disfonie. Trat. astmului bronşic trebuie realizat în trepte, iar răspunsul pacientului la tratament trebuie monitorizat clinic şi prin probe funcţionale respiratorii. Este necesară precauţie la precauţie la pacienţii cu tireotoxicoză, feocromocitom, diabet zaharat, hipokaliemie necorectată sau la pacienţii predispuşi la valori scăzute ale potasiului seric, cardiomiopatie hipertrofică obstructivă, stenoză aortică subvalvulară idiopatică, hipertensiune arterială severă, anevrism sau alte tulburări cardiovasculare severe, precum boală cardiacă ischemică, aritmii cardiace sau insuficienţă cardiacă severă. 

Reacții adverse: Mai puțin frecvente: cefalee, tremor, palpitaţii, extrasistole ventriculare, exacerbarea simptomelor astmatice, disfonie, iritaţii ale gâtului, tulburări ale somnului inclusiv insomnie, xerostomie, erupţii cutanate tranzitorii. Rare : candidoză orală, infecţii fungice orale, sinuzită acută, hiperglicemie, vise anormale, agitaţie, disgeuzie, vertij, angină pectorală, tahicardie, hipertensiune arterială (HTA), dispnee, tuse, diaree, dispepsie, prurit, spasme musculare, edem periferic, astenie. Cu frecvențănecunoscută: hiperactivitate psihomotorie, anxietate, depresie, agresivitate, modificări de comportament (în principal la copii şi adolescenţi).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel