Franța: A treia doză de vaccin COVID-19, administrată din septembrie la fel ca în Germania și Marea Britanie. În Israel se administrează din iulie

Vaccinare
După Germania, Marea Britanie și Israel, și Franța anunță că din septembrie va administra a treia doză de vaccin contra COVID-19 pentru anumite categorii de persoane. Anunțul făcut de președintele Emmanuel Macron vine a o zi după ce OMS a anunțat că cere țărilor bogate să amâne administrarea celei de-a treia doze ca să existe vaccinuri și pentru oamenii din țările sărace. 

Președintele francez Emmanuel Macron a confirmat joi că Franța se pregătește să organizeze o campanie de rapel cu a treia doză de vaccin de consolidare împotriva COVID-19 „la începerea anului școlar” în septembrie pentru „cei mai în vârstă și mai vulnerabili”.

„Da, va fi nevoie, după toate probabilitățile, de o a treia doză, nu pentru toată lumea imediat, dar în orice caz pentru cei mai în vârstă și cei mai vulnerabili, în acest stadiu, dar învățăm cu fiecare etapă", a explicat el într-o nouă înregistrare video realizată ca un selfie de la Fort Brégançon (sud), reședința de vară a șefilor de stat francezi.

Macron anunțase deja la 12 iulie principiul unei campanii de rapel la cele două doze de ser la începutul anului școlar pentru cei mai vulnerabili, la fel ca alte țări.

În Franța, categoriile exacte de persoane cărora li se va propune a treia doză de la 1 septembrie trebuie să facă obiectul unui arbitraj "săptămâna viitoare", a declarat marți Ministerul Sănătății. În prezent, a treia doză este recomandată numai persoanelor cu imunitate deficitară, precum și celor care au primit un transplant.

De luni, șeful statului postează pe rețelele de social media, în special pe Instagram și TikTok, în vogă în rândul tinerilor, explicații cu iz pedagogic despre vaccin, în contextul în care în câteva zile urmează să fie aplicat un permis de sănătate obligatoriu, care va fi extins la noi locuri publice, inclusiv cafenele și restaurante. Legea privind introducea permisului obligatoriu de sănătate se află în dezbatere la Consiliul constituțional, al cărui verdict este așteptat în decursul zilei.

Germania și Marea Britanie, din septembrie 

La începutul lunii august, Germania a anunțat că va propune de la 1 septembrie administrarea unei a treia doze de vaccin COVID-19 pentru categoriile de persoane în vârstă și cele vulnerabile, precum și pentru persoanele care nu au primit un vaccin ARN mesager. 

Guvernul din Marea Britanie a anunțat și el, zilele trecute, că intenţionează să înceapă administrarea unei a treia doze de vaccin anticoronavirus în cazul persoanelor de peste 50 de ani începând din septembrie, arăta cotidianul The Daily Telegraph. Pe fondul temerilor că protecţia oferită de vaccin ar putea să scadă, autorităţile britanice au spus că doresc să administreze o a treia doză pentru circa 32 de milioane de britanici, ritmul de vaccinare fiind de 2,5 milioane de persoane pe săptămână.

În Israel a început de luna trecută

Israel a început, de luna trecută, campania de vaccinare cu a treia doză de vaccin COVID-19. Premierul israelian, Naftali Benet, i-a încurajat joi pe cei cu vârsta peste 60 de ani să se vaccineze anti-COVID-19 cu a treia doză, în pofida moratoriului la care a făcut apel miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

„Doresc să reiterez că cei de peste 60 de ani care încă nu au primit a treia doză de vaccin sunt mai susceptibili la bolile grave şi, ferească Dumnezeu, la deces”, a declarat premierul Benet.

Cea de-a treia doză a început deja să fie administrată celor cu vârsta peste 60 de ani, iar joi s-a depăşit cifra de 260.000 de persoane vaccinate cu această doză suplimentară.

La jumătatea lunii iulie, Israelul a început să administreze a treia doză şi adulţilor cu boli autoimune.

OMS a cerut miercuri suspendarea administrării celei de-a treia doze de întărire, precum şi amânarea vaccinării adolescenţilor din ţările bogate pentru a garanta furnizarea de vaccinuri ţărilor mai sărace.

Până în prezent, 80% din cele 4 miliarde de doze de vaccin au fost administrate în ţările cu venituri mari şi medii, care reprezintă mai puţin din jumătatea populaţiei mondiale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel