Fructele întregi sau suc: ce e mai sănătos să consumi

Fructele fac parte dintr-un stil de viață sănătos
Oricine adoră sucul de fructe proaspăt stors. Pe de altă parte și fructele întregi sunt savuroase. Specialiștii fac recomandări privind modul în care să le consumăm.

Dacă mâncați fructe de pădure la micul dejun, gustați o banană și aruncați măr sau pere în cuburi în salata de cină, puteți satisface cu ușurință cantitatea recomandată de fructe pentru adulți, care este de 1,5 până la 2 căni pe zi. Dar astfel de obiceiuri sunt neobișnuite: mai puțin de unul din 10 americani consumă chiar și cantitatea minimă recomandată de fructe, potrivit unui sondaj federal național.

Cele mai recente date din CDC arată că aproximativ 35% dintre adulți au de obicei mai puțin de o porție de fructe pe zi - și această cifră include 100% suc de fructe, care nu este la fel de sănătos ca și consumul de fructe întregi. 
Sucul de fructe conține foarte puține fibre, un nutrient cunoscut pentru a ajuta la scăderea riscului cardiovascular, arată spcialiștii de la Harvard Medical School.

Mai mult, o porție de suc de fructe are un conținut mult mai mare în zahăr și calorii decât fructele întregi. De exemplu, o cană de suc de portocale are 21 de grame de zahăr și 113 calorii, în timp ce o portocală medie are doar 12 grame de zahăr și 65 de calorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel