Gabriel Dina, Pfizer: aproape 1 din 2 decese din România putea fi prevenit medical

Gabriel Dina Pfizer
EXCLUSIV
Aproape unul din două decese din România putea fi prevenit medical, spune Gabriel Dina, Corporate Affairs Manager la Pfizer România, citând un raport Eurostat, la dezbaterea ”PNRR-urgențe pentru sistemul național de  sănătate”.

Gabriel Dina, Corporate Affairs Manager, Pfizer România, crede că nu se va putea face față provocărilor viitoare fără să nu se pună un mai mare accent pe partea de prevenție.

”Nu vom putea face față provocărilor viitoare (...) dacă nu vom pune mai mult accent pe prevenție; prevenția fiind și un determinant al capacității de reziliență prin faptul că am putea să degrevăm sistemul de sănătate de foarte multă patologie care este prevenibilă. În acest sens, un lucru deosebit pe care l-am remarcat anul trecut a fost votarea unei legi lucrate printr-un parteneriat între partidele politice din Parlament. E vorba de legea finanțării și organizării promovării sănătății și prevenirii îmbolnăvirilor ce-și propune să reducă numărul de decese prevenibile în România.

În România, astăzi, aproape 1 din 2 decese ar putea fi prevenit medical în lumina cunoștințelor medicale actuale și a tehnologiilor medicale actuale. Astfel de legi trebuie urmate de planuri de acțiune și cred că aici va fi nevoie de colaborare pentru ca aceste planuri de acțiune să fie cât mai repede creionate și mai apoi implementate”, a afirmat Gabriel Dina, în cadrul dezbaterii ”PNRR-urgențe pentru sistemul național de sănătate”, organizate de DC Media Group.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel