Gătește sănătos cu Jamie Oliver. Trei rețete delicioase pentru întreaga familie

Nu știi ce să mai gătești sănătos? Celebrul bucătar britanic Jamie Oliver îți propune trei rețete delicioase, pentru întreaga familie. 

Supă cremă de dovleac cu crutoane - prima rețetă

Ingrediente

16 frunze proaspete de salvie

două cepe roșii

două tije de țelină

doi morcovi

patru caței de usturoi

două fire de rozmarin proaspăt

o jumătate de ardei chili roșu, fără semințe

două kg de dovleac de plăcintă

doi litri de supă de pui

ulei de măsline extravirgin

Pentru crutoane folosim:

ulei de măsline extravirgin

16 felii de ciabatta

o bucată parmezan

Mod de preparare

Se adaugă puțin ulei de măsline într-o tigaie și se prăjesc frunzele de salvie timp de 30 de secunde. Apoi, se scot pe un șervetel de hârtie. În uleiul care a rămas se pun la prăjit următoarele: ceapa, țelina, morcovul, usturoiul, frunzele de rozmarin, ardeiul chili și așezonează cu sare și piper.

După aceea, se lasă 10 minute, până se înmoaie puțin ingredientele, apoi se adaugă dovleacul și supa. Lăsăm toate legumele sa fiarbă timp de 30 de minute. După ce au fiert, luăm un blender pentru a le mixa, iar în final trebuie să arate ca un piure. Se adaugă supă treptat pentru ca piureul să se subțieze.

Aripioare cu miere și ghimbir - a doua rețetă

Ingrediente

25 aripioare de pui

o legătură de ceapă verde

cinci linguri de miere

două linguri de sos de soia

un ardei iute roșu

o bucată de 2 cm ghimbir ras

cinci crenguțe de cimbru frunze

Mod de preparare

Pentru început se amestecă toate ingredientele pentru marinadă într-un castron. Atenție! Sosul trebuie să iasă lipicios. Se pun aripioarele de pui pe o tavă și peste acestea se toarnă sosul delicios. Aripioarele trebuie să fie aranjate într-un singur strat, pentru ca sosul să stea peste fiecare aripioară.

Tava se acoperă cu o folie și se lasă la rece până a doua zi. Apoi, se ia o tigaie și se prepară aripioarele aproximativ 20 de minute, până se rumenesc. În final, se bagă la cuptor 10 minute și preparatul este gata.

Chec delicios, fără coacere - rețeta trei

Ingrediente

200 g de biscuiți digestivi

100 g de nucă

100 g de fistic

șase cireșe confiate

două bucați de bezea

140 g de unt

o lingură de miere

210 g de ciocolată neagră

Mod de preparare

Pentru început, se zdrobesc biscuiții și se amestecă cu nucile, fisticul și ciresele confiate. Apoi, ingredientele se pun într-un vas termorezistent și se lasă să se topească la abur.

Acest amestec se combină cu compozitia de fistic și se amestecă bine până se omogenizază. Se toarnă totul într-o tavă de cozonac pe care am așezat  o folie de plastic ș sei presează bine. Checul se lasă la frigider timp de câteva ore. Acesta se servește rece, scrie stiridinlume.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel