Ghimbirul: habar nu aveai cât e de sănătos

Ghimbir și mentă. Foto: Pixabay
Anumite condimente au multe beneficii pentru sănătate. Ghimbirul, de exemplu, dacă e consumat în fiecare zi, aduce o mulțime de beneficii corpului.

Ghimbirul este un condiment cu un gust foarte puternic. Nu este doar foarte gustos, dar are și multe calități. Ghimbirul conține gingerol, shogaol, zingiberen și o gamă întreagă de vitamine și minerale. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că ghimbirul are o lungă istorie medicală.

Cu secole în urmă, ghimbirul era folosit pentru a vindeca tot felul de afecțiuni. În plus, consumul regulat de ghimbir ajută și la menținerea sănătății corpului.

Calitățile ghimbirului

Ghimbirul conține gingerol, o substanță bioactivă care ajută la reducerea simptomelor precum greață și vărsături. Această substanță ajută și la reducerea articulațiilor umflate. Ghimbirul conține, de asemenea, shoagol, o substanță cu efect analgezic care ajută și împotriva cancerului și a bolilor de inimă. Zingiberenul din ghimbir este deosebit de bun pentru digestie. Dar nu numai asta: ghimbirul are și un efect antidiabetic și îmbunătățește funcția creierului și sistemul imunitar.

Ce se întâmplă dacă îl mănânci ghimbir în fiecare zi

Consumul zilnic de ghimbir are multe beneficii pentru sănătate. Nu trebuie să ciuguliți o bucată de ghimbir în fiecare zi. Tăiați o bucată mare - aproximativ 1,5 centimetri - în bucăți mici și amestecați-o cu smoothie-ul, ceaiul dvs.

Iată ce efecte are în corp:

Antiinflamator: inflamația în organism este redusă mai repede. Acest lucru se datorează efectului antiinflamator al ghimbirului.

Reduce greața: Mâncând ghimbir zilnic, greața va dispărea în curând. Sfat: în special femeile însărcinate și persoanele supuse chimioterapiei pot beneficia de acest lucru.

Reduce durerile musculare: Aveți dureri musculare sau dureri la nivelul membrelor? Consumul de ghimbir poate avea o influență bună asupra acestui lucru. Consumul de ghimbir zilnic va ușura treptat durerea.

Favorizează mișcarea intestinului. Sufereați în mod regulat de constipație? Atunci acest lucru vă poate ajuta.

Reduce durere menstruală: aveți dureri constante în această perioadă a lunii? Atunci consumul de ghimbir zilnic vă poate ajuta. Condimentul este similar cu administrarea medicamentelor pentru durere, care pot ajuta la ameliorarea durerii abdominale acute.

Scade colesterolul: consumul de ghimbir în fiecare zi timp de o lună poate ajuta la scăderea colesterolului „rău” din organism. Cantitatea de trigliceride din sânge este redusă de substanțele din ghimbir.

Susține sistemul imunitar: Proprietățile antiinflamatorii din ghimbir întăresc sistemul imunitar. Ați fost deja afectat de o răceală sau un virus? Atunci ghimbirul vă poate ajuta să vă recuperați mai repede.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel