GLUCOSAMINUM - prospect
Autor: DCMedical Team pe 13 ian, 16:38 | G

Foto: Pixabay

GLUCOSAMINUM – prospect. Acțiune: Stimulator al sintezei glucozaminoglicanilor și proteoglicanilor fiziologici la nivelul condrocitelor, precum și al sintezei acidului hialuronic la nivelul sinoviocitelor.

GLUCOSAMINUM – prospect:

Denumiri comerciale: CARTIFLEX, DONA, SLIDEFLEX 

Forma: Comprimate filmate; Pulbere pentru soluție orală

Indicații: Ameliorarea simptomelor osteoartritei genunchiului cu intensitate ușoară până la moderată.

Contraindicații: Hipersensibilitate la glucozaminosulfat, pacienți alergici la crustacee.

Atenție!: La pacienții cu toleranță scăzută la glucoză, se recomandă ca înainte de începerea tratamentului și periodic în timpul terapiei, să se efectueze monitorizarea glicemiei și, unde este cazul, a necesarului de insulină. La pacienții cu risc cunoscut de afecțiuni cardiovasculare, se recomandă monitorizarea lipidemiei, deoarece la pacienții tratați cu glucozamină a fost raportată în câteva cazuri hipercolesterolemie. Pacienții cu astm bronșic la care se inițiază tratamentul cu glucozamină, trebuie avertizați cu privire la potențialul de agravare a simptomelor astmului bronșic.

Reacții Adverse: Greață, dureri abdominale, indigestie, constipație, diaree, cefalee, fatigabilitate, erupții cutanate tranzitorii, prurit, eritem facial tranzitoriu. Reacțiile adverse raportate sunt, de obicei, ușoare și tranzitorii.

Te-ar putea interesa și...
G Vezi toate articolele