Gravidă de 160 de kilograme a născut un bebeluș sănătos. Femeia suferă de multiple boli
Autor: Adisa Codruț pe 14 sep, 14:47 | Obstetrică-ginecologie

Bebeluș FOTO: pexels.com

O femeie supraponderală, cu multiple comorbidități, a născut un bebeluș sănătos la Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe.

O femeie supraponderală a născut un bebeluș sănătos la Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe. Gravida are 160 de kilograme și multiple comorbidități - diabet , hipotiroidie și obezitate grad III.

Bebelușul a venit pe lume prin cezariană și are 4,7 kilograme și 59 de centimetri lungime. Mămica și bebelușul se află într-o stare de sănătate bună.

Iată ce scriu reprezentanții Spitalului Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe:

”În premieră pentru secția de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe, o gravidă cu o greutate de 160 de kg și multiple comorbidități (diabet zaharat, hipotiroidie, obezitate grad III, etc.) a adus pe lume prin cezariană un bebeluș de 4.710 gr și 59 cm lungime, atât nou-născutul, cât și proaspăta mămică fiind într-o stare bună de sănătate.Intervenția a fost una foarte dificilă, din cauza faptului că pacienta este supraponderală, însă a decurs fără complicații, iar bebelușul și mămica au putut fi externați după 6 zile.

Echipa operatorie a fost una numeroasă, fiind formată din 3 medici primari de Obstetrică-Ginecologie, un medic rezident, un medic primar ATI, un medic neonatolog și alte 8 cadre auxiliare (asistente, moașe, infirmieră).Suntem mândri că astfel de intervenții dificile decurg fără complicații în cadrul spitalului nostru, datorită muncii depuse de echipa noastră”.

Obstetrică-ginecologie Vezi toate articolele