Gripă: Un copil operat pe creier, care avea și gripă, a murit la Spitalul Grigore Alexandrescu

Copilul este internat pentru tratament
Un copil în vârstă de doi ani, care fusese operat pe creier și care făcuse gripă cu virus de tip B, a murit sâmbătă la Spitalul Grigore Alexandrescu

Purtătorul de cuvânt de la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu din Capitală, dr Raluca Alexandru, a explicat că un copil de doi ani care fuses operat pe creier a decedat sâmbătă, iar la analize s-a constatat că avea și gripă.

„Este vorba despre un copil care a avut o tumoare pe creier, care era internat de aproximativ două săptămâni. El nu a fost internat pentru diagnosticul de gripă. Noi nu internăm gripe. El a fost cu alte afecțiuni, avea și o traheostomă montată. A venit într-o stare destul de gravă, cu probleme respiratorii, respira pe tub și a fost montat la aparate. A prezentat complicații. În final s-a făcut și un test de gripă și a ieșit pozitiv. La început, la internare, a ieșit negativ, dar peste o zi sau două a ieșit pozitiv la gripă, la laborator. (...) A murit sâmbătă. Fusese operat pe creier. Avea comorbidități. (...) A fost și testul de gripă B pozitiv, nu știu dacă aceasta a fost cauza principală", a afirmat dr Raluca Alexandru, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel