Înghețată de casă cu ciocolată neagră. Cea mai delicioasă rețetă de sezon a lui chef Adi Hădean

În zilele caniculare, când îți este poftă de ceva răcoritor și dulce, prepară o înghețată de casă cu ciocolată neagră. Rețeta, mult mai sănătoasă decât variantele de înghețată din comerț, îi aparține celebrului chef Adrian Hădean.  Ai nevoie de  doar 4 ingrediente!

Ingrediente pentru 4 porţii:

90 de grame de ciocolată neagră trei gălbenuşuri

100 de grame de zahăr brun

200 de mililitri de smântână dulce

100 de mililitri de lapte

Mod de preparare:

Ciocolata se rupe în bucăţi şi se pune într-o cratiţă cu fund gros. Gălbenuşurile şi zahărul se bat spumă. Nu este problemă dacă nu se dizolvă tot zahărul în timpul acestui proces, el se va dizolva la pasul următor.

Cei 200 de mililitri de smântână dulce se toarnă peste ciocolată şi se pune cratiţa pe foc mic. Amestecă până se topeşte toată ciocolata. Trebuie să obţii un sos de ciocolată destul de gros.

Se toarnă laptele peste sosul de ciocolată şi pune cratiţa din nou pe foc. Aşteaptă să se încălzească amestecul din cratiţă (să fie fierbinte dar să nu clocotească) şi toarnă-l în fir subţire peste gălbenuşuri. Dacă amestecul e prea fierbinte, ouăle se vor transforma în omletă.

Compoziţia se toarnă în cuva maşinii de făcut îngheţată, se pune capacul, se apasă butoanele care comandă frigul şi malaxorul şi se lasă să-i facă treaba 20-25 de minute.

Dacă dublezi cantităţile - atenţie la gălbenuş, unul în plus e suficient chiar dacă creşti cantităţile celorlalte ingrediente în mod semnificativ - şi umpli cuva, timpul de îngheţare/malaxare creşte.

Când este gata, o poți nivela cu o lingură udă şi o poți pune în congelator, dacă nu vrei să mânânci chiar atunci, scrie Spynews

Ciocolata neagră -  beneficii pentru sănătate

 

Ciocolata cu 70% cacao sau mai mult s-a demonstrat că are un impact pozitiv asupra dispoziției și îi ajută pe oameni să se simtă mai mulțumiți. Un studiu publicat în British Journal of Clinical Pharmacology a constatat că îmbunătățește starea de spirit, inducând relaxarea și liniștea. 

Ciocolata este, de asemenea, o sursă naturală de magneziu, un mineral care joacă un rol esențial în gestionarea stării de spirit. Într-o analiză clinică a 18 studii, cercetătorii au descoperit că aportul adecvat de magneziu este legat de un efect pozitiv asupra nivelurilor de anxietate subiectivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel