ÎNSCRIEREA LA ȘCOALĂ, reguli noi: Fișa medicală necesară, avizul epidemiologic nu se mai cere la revenirea din vacanţe. DOCUMENTE
Autor: Dana Lascu pe 01 sep, 10:36 | Administrație sanitară

Copiii sunt obligați să poarte măști în școli. Foto: Pixabay

Adeverinta inscriere pagina 1

Adeverinta inscriere pagina 2

Adeverinta inscriere pagina 3

Ordinul comun al miniștrilor Sănătății și Educației nr. 438/4.629 stabilește prevede noul format d e fiță medicală de înscriere în colectivitate, dar și faptul că, la reîntoarcerea din vacanță elevilor nu li se va mai cere avizul epidemiologic, ca până acum. ORDINUL INTEGRAL la finalul materialului: 

Ordinul comun al miniștrilor Sănătății și Educației nr. 438/4.629 privind asigurarea asistenței medicale a preșcolarilor, elevilor din unitățile de învățământ preuniversitar și studenților din instituțiile de învățământ superior pentru menținerea stării de sănătate a colectivităților și pentru promovarea unui stil de viață sănătos modifică noua fișă medicală la înscrierea în colectivitate.

Potrivit documentului, adeverința medicală se solicită doar la înscrierea la grădiniță, modelul din Anexa nr. 16.1 (împreună cu avizul epidemiologic și dovada de vaccinare a copilului – Anexa 16.2) – eliberată de medicul de familie.

(Adeverința completă - 3 pagini, în galeria FOTO)

De asemenea, același ordin prevede că preșcolarii și elevii nu vor mai fi nevoiți să prezinte avizul epidemiologic la revenirea la școală. Până anul acesta, medicii sau asistenții școlari solicitau părinților avizul epidemiologic la revenirea din vacanțe, din cauza faptului că legislația era ambiguă. 

De asemenea, potrivit ordinului comun, asistentul medical de școală sau grădiniță va trebui să solicite avizul epidemiologic și elevilor sau copiilor care lipsesc mai mult de trei zile consecutiv. 

„Revenirea acestora în colectivitate să fie condiționată de prezentarea avizului epidemiologic favorabil, eliberat de medicul de familie/medicul curant, pentru absențe ce depășesc 3 zile consecutiv”, se arată în document. 

 

Ordinul integral poate fi descărcat de AICI.

 

Administrație sanitară Vezi toate articolele