INSULINE GLARGINE - prospect

Foto: Pixabay
INSULINE GLARGINE – prospect. Acțiune: Hormon care asigură homeostazia metabolismului glucidic; se leagă de receptorii specifici de la suprafața celulelor din țesuturile insulinosensibile, cum ar fi ficatul, țesutul muscular sau adipos. Inhibă biosinteza hepatică de glucoză și crește utilizarea periferică a glucozei, cu scăderea glicemiei. De asemenea, inhibă lipoliza, cu diminuarea formării corpilor cetonici.

INSULINE GLARGINE – prospect:

Denumiri comerciale: ABASAGLAR, LANTUS, LANTUS SoloStar, TOUJEO 

Forma: Soluție injectabilă / stilouri preumplute sau cu cartușe

Indicații: Diabet zaharat.

Contraindicații: Hipersensibilitate la insulină. Hipoglicemie.

Atenție!: Nu este insulina de ales pentru tratamentul cetoacidozei diabetice; prudență la copii, Insuficiență Hepatică sau Insuficiență Renală, vârstnici, stenoză a arterelor coronare sau a vaselor cerebrale, retinopatie proliferativă, afecțiuni intercurente; simptomele de alarmă ale hipoglicemiei pot fi modificate la anumite grupe de risc (pacienții la care controlul glicemiei este ameliorat marcat; la care hipoglicemia se dezvoltă treptat; vârstnici; cu neuropatie vegetativă; cu antecedente de diabet zaharat; cu afecțiuni psihiatrice; sub trat. concomitent cu alte medicamente); interacțiuni medicamentoase cu antidiabetice orale, IEC (inhibitori de enzimă de conversie), disopiramidă, fibrați, fluoxetină, IMAO (inhibitori de monoaminooxidază), pentoxifilină, propoxifen, salicilați, sulfonamide, glucocorticoizi, danazol, diazoxid, diuretice, glucagon, izoniazidă, estrogeni, fenotiazine, somatotropină, hormoni tiroidieni, beta-blocante, clonidină, săruri de litiu, alcool; sarcină și alăptare; șoferi și activități de precizie.

Reacții Adverse: Hipoglicemie, amauroză tranzitorie, lipodistrofie, eritem, durere, prurit, papule, inflamație și edem la locul injectării, reacții alergice, anticorpi la insulină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel