INSULINE LISPRO - prospect

Foto: Pixabay
INSULINE LISPRO – prospect. Acțiune: Hormon care asigură homeostazia metabolismului glucidic; se leagă de receptorii specifici de la suprafața celulelor din țesuturile insulino-sensibile, cum ar fi ficatul, țesutul muscular sau adipos. Inhibă biosinteza hepatică de glucoză și crește utilizarea periferică a glucozei, cu scăderea glicemiei. De asemenea, inhibă lipoliza, cu diminuarea formării corpilor cetonici.

INSULINE LISPRO – prospect:

Denumiri comerciale: HUMALOG, HUMALOG KWIK-PEN, HUMALOG MIX, HUMALOG MIX KWIK-PEN

Forma: Suspensie injectabilă în penuri, Soluție injectabilă

Indicații: Tratamentul pacienților cu diabet zaharat, care necesită insulină pentru controlul hiperglicemiei.

Contraindicații: Hipersensibilitate la insulina lispro sau la unul din excipienți; hipoglicemie.

Atenție!: Control metabolic complet, cu monitorizarea glucozei; prudență la vârstnici, infecții, stări febrile, IH, IR, asocieri cu antidiabetice orale, octreotid, IMAO, a-blocante, IEC, salicilați, alcool, steroizi anabolizanți, contraceptive orale, tiazide, glucocorticoizi, hormoni tiroidieni, simpatomimetice, danazol, fenitoină, litiu, neuroleptice fenotiazinice, heparină, acid nicotinic; sarcină și alăptare; șoferi și activități de precizie.

Reacții Adverse: Hipoglicemie (transpirații reci, piele rece, paloare, nervozitate, tremor, anxietate, astenie marcată, confuzie, dificultate în concen trare, somnolență, foame excesivă, tulburări temporare de vedere, cefalee, greață și palpitații), edeme și anomalii de refracție, eritem, inflamație, prurit și lipodistrofie la locul injectării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel