Ioana Mihăilă: 340 de paturi ATI adulți și 110 paturi ATI copii, disponibile acum pentru pacienții COVID-19. VIDEO

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă. Foto: Print screen conferință
Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a anunțat, marți, că a solicitat reprezentanților Direcțiilor de Sănătate Publică numărul centralizat de paturi maxim disponibil în unitățile sanitare din fiecare regiune.

„În săptămâna care a trecut, am avut împreună cu Raed Arafat mai multe teleconferințe cu reprezentanții Direcțiilor de sănătate publică și ai unităților sanitare din fiecare regiune. La aceste conferințe, pe de o parte, am vrut să vedem cu ce probleme se confruntă fiecare dintre aceste unități sanitare, dar și ce măsuri ar trebui să ia pentru ca, în ipoteza în care numărul de cazuri (de infecții cu SARS-CoV-2) crește, să fim pregătiți. Astfel, am solicitat numărul de paturi maxim disponibil la fiecare unitate sanitară centralizat de către fiecare Direcție de sănătate publică, precum și ordinea în care punerea la dispoziție a acestor paturi se face de către fiecare secție", a declarat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, într-o conferință de presă.

Demnitarul a adăugat că a solicitat și necesarul de personal pentru completarea secțiilor de Terapie intensivă, precizând că, împreună cu Departamentul pentru Situații de Urgență, se vor trata „cu celeritate” cererile de detașare, tocmai pentru a răspunde acestor nevoi.

Potrivit ministrului Sănătății, Direcțiile de Sănătate Publică au raportat că pot pune la dispoziție un număr maxim de 110 paturi de terapie intensivă pentru copiii cu COVID-19, dar că micuții pot fi tratați, dacă e nevoie, și în paturile de adulți. 

„Pentru că știm că pandemia cu varianta Delta afectează într-o măsură mai mare tinerii și copiii, am solicitat unităților sanitare și Direcțiilor de sănătate publică numărul maxim de paturi disponibile destinate îngrijirii copiilor. Până acum avem centralizate și disponibile aproximativ 340 de paturi de terapie intensivă pentru adulți, așa cum arată raportarea de la CNCCI (Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției) de astăzi, de la ora 10,00, iar Direcțiile de sănătate publică au raportat că pot pune la dispoziție un număr maxim de 110 paturi de terapie intensivă copii și pot crește numărul de paturi destinate tratamentului copiilor cu infecție COVID până la 1.600. Aceasta este situația de acum. (...) Este important de menționat, copiii infectați cu COVID pot fi tratați și în secțiile de adulți. Ventilatoarele permit adaptarea tratamentului la copii”, a explicat Ioana Mihăilă.

Ministrul a subliniat că modul în care spitalele vor reacționa la valului patru al pandemiei de COVID-19 depinde de alegerea populației de a se vaccina.

„Intensitatea acestui val patru și modul în care spitalele vor reacționa și modul în care pacienții care au afecțiuni non-COVID vor putea să fie tratați în aceste unități sanitare depinde de fiecare dintre noi, depinde de alegerea noastră de a ne vaccina. Și, dacă această alegere va fi una rațională, care să vadă că beneficiile vaccinării ne protejează atât pe noi, cât și pe cei din jur se vor limita efectele acestui val patru asupra întregului sistem sanitar”, a susținut Ioana Mihăilă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel