IOMEPROLUM - prospect

Foto: Pixabay
IOMEPROLUM – prospect. Acțiune: Mediu de contrast iodat.

IOMEPROLUM – prospect: 

Denumire comercială: IOMERON 300, IOMERON 340, IOMERON 400

Forma: Soluție injectabilă

Indicații: Numai în scop diagnostic pentru urografie intravenoasă (la adulți și copii), flebografie periferică, îmbunătățirea contrastului la tomografia computerizată (TC) la nivelul capului și corpului, cavernografie, angiografie cu substracție digitală (ASD) intravenoasă, angiografie convențională, angiografie cu substracție digitală intra-arterială, angiocardiografie (la adulți și copii), arteriografie coronariană convențională selectivă, arteriografie coronariană intervențională, colangio-pancreatografie endoscopică retrogradă (CPER), artrografie, histerosalpingografie, fistulografie, discografie, galactografie, colangiografie, dacriocistografie, sialografie, uretrografie retrogradă, pielo-uretrografie retrogradă, mielografie.

Contraindicații: Hipersensibilitate.

Atenție!: Utilizarea trebuie limitată la cazurile în care există o justificare precisă a acestui tip de examinare. Precauții: antecedente de hipersensibilitate la medii de contrast, patologie asociată la nivel cardiovascular, renal și/sau hepatobiliar, pacienți cu macroglobulinemie Waldenstrom și mielom multiplu.

Reacții Adverse: Mai frecvente: reacții anafilactice, cefalee, paloare, greață, senzație de arsură la locul administrării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel