La ce mai poate duce consumul de ALCOOL. Cifre șocante din SUA

Consumul de alcool     FOTO: pexels.com
Un studiu american, pe toate cele 50 de state și districtul Columbia, arată că alcoolul reprezintă un factor care ar duce la cancer.

Consumul de alcool constituie o parte considerabilă a incidenței și mortalității prin cancer pe teritoriul SUA, arată un studiu publicat în Cancer Epidemiology. Proporția cazurilor de cancer atribuite consumului de alcool a variat de la de 6,7% în statul Delaware la  2,9% în Utah. În mod similar, Delaware a avut cea mai mare proporție de decese cauzate de cancer cauzate de alcool (4,5%), iar Utah a avut cea mai mică (1,9%).

Cercetarea a fost realizată de medicul Farhad Islami și colegii săi de la Societatea Americană a Cancerului. Este prima de acest gen care estimează proporțiile și numărul contemporan de cazuri de cancer și decese atribuite alcoolului pentru toate statele. Datele arată că proporțiile au fost, în general, mai mari în New England și statele occidentale și mai mici în statele Midwestern și Southern.

”Aceste informații sunt importante pentru stabilirea priorității la nivel de stat de prevenire a cancerului si eforturile de control pentru a reduce consumul de alcool si povara de cancer legate de alcool”, a spus autorul principal al studiului, într-un comunicat al Societății Americane de Cancer.

Proporția cancerelor legate de alcool a fost mult mai mare pentru unele tipuri individuale de cancer: cancer al cavității bucale/faringelui - de la 36% în Utah la 62,5% în Delaware Decesele  cauzate de cancer au fost mai mari în rândul bărbaților.

Aproximativ 75.200 de cazuri de cancer și 18.950 de morți sunt cauzate de cancer în fiecare an, arată o statistică din perioada 2013-2016. Ghidul Societății Americane pentru Cancer pentru dietă și activitate fizică pentru prevenirea cancerului recomandă consumul de alcool să nu depășească o băutură pe zi pentru femei și două băuturi pe zi pentru bărbați.

Studiul științific, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel