LEVODOPUM + CARBIDOPUM - prospect

Foto: Pixabay
LEVODOPUM + CARBIDOPUM – prospect. Acțiune: Antiparkinsonian dopaminergic, asociere dintre un precursor al dopaminei (levodopa) și un inhibitor de DOPA-decarboxilază (carbidopa), care protejează levodopa de degradarea în periferie.

LEVODOPUM + CARBIDOPUM – prospect:

Denumiri comerciale: DUODOPA, ISICOM

Forma: comprimate, gel intestinal

Indicații: Parkinson.

Contraindicații: Glaucom, Insuficiență Cardiacă, Insuficiență Hepatică, Insuficiență Renală, insuficiență pulmonară, endocrină și a măduvei osoase, aritmii cardiace severe, AVC (accident vascular cerebral) acut. Tratamentul cu IMAO (inhibitori de monoaminooxidază), neuroleptice, simpatomimetice. Copii. Sarcină și alăptare. Hipersensibilitate.

Atenție!: Depresie cu tendință de suicid sau manifestări antisociale. Examenul fundului de ochi la pacienți cu glaucom. Șoferi și activități de precizie. Pacienți cu hipotensiune arterială, istoric de ulcer peptic, infarct de miocard.

Reacții Adverse: Mai frecvente: pierderea apetitului, greață, vărsături, xerostomie, gust amar, hTA (hipotensiune arterială) ortostatică, palpitații, aritmii, halucinații, confuzie, depresie cu tentative foarte rare de suicid, euforie, episoade psihotice, stare de hiperexcitabilitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel