LEVONORGESTRELUM - prospect

Foto: Pixabay
LEVONORGESTRELUM – prospect. Acțiune: Progestativ; inhibă secreția hipofizară de gonadotropine, previne maturarea foliculară și ovulația.

LEVONORGESTRELUM – prospect:

Denumiri comerciale: DONASERT, ESCAPELLE, JAYDESS, MIRENA, POSTINOR

Forma: Comprimate, Dispozitiv cu cedare intrauterină, Sistem cu cedare intrauterină

Indicații: Oral: Contracepția de urgență în primele 72 ore după un contact sexual neprotejat sau în caz de ineficacitate a unei metode contraceptive.

Intrauterin: Contracepție, menoragie idiopatică, profilaxia hiperplaziei endometriale în timpul tratamentului cu estrogeni.

Contraindicații: Hipersensibilitate la produs; sarcină sau suspiciune de sarcină; inflamații pelvine; infecții genitale; endometrită postpartum; avort septic în ultimele 3 luni; cervicită; cancer cervical, de sân sau uterin; hemoragie uterină; anomalii uterine congenitale sau dobândite incluzând fibroame care deformează cavitatea uterină; condiții asociate cu creșterea sensibilității la infecții; afecțiuni hepatice acute sau tumori hepatice, afecțiuni renale.

Atenție!: Oral: Prudență în astm, IC, HTA, migrenă, epilepsie, disfuncții renale, diabet zaharat, hiperlipemie, depresie, tromboflebite, afecțiuni trombembolice și hemoragie cerebrală; vomă sau diaree. Asocierea cu ampicilină, rifampicină, tetracicline, cloramfenicol, neomicină, sulfonamide, barbiturice și fenilbutazonă. 

Intrauterin: Prudență în ischemie cerebrală trecătoare; cefalee foarte severă; icter; creșterea marcată a TA; neoplasm hormonodependent, incluzând cancerulde sân; risc crescut de tromboembolie venoasă; afecțiuni cardiace congenitale sau valvulare cu risc de endocardită infecțioasă; alăptare.

Reacții Adverse: Grețuri, amețeli sau sângerare intermenstruală la 2-3 zile după administrare, cefalee și senzație de tensiune în sâni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel