Limba de culoarea zmeurei, la copii: ce trădează simptomul, explică pediatrul Mihai Craiu

Limba      FOTO: https://www.facebook.com/drCraiuMihai/
Medicul pediatru Mihai Craiu a explicat pe pagina de Facebook ce semnifică atunci când la copil apare o culoare zmeurie a limbii.

Simptomele de răceală ale unui copil sunt, în genral, cunoscute părinților. Dar când apar simptome suplimentare, ori ale unei infecții mai grave, de obicei părinții intră în panică. Cel mai recomandat este prezentarea la medic, dar pediatrul Mihai Craiu explică în mediul virtual anumite simtpome. Unul dintre acestea este culoarea zmeurie a limbii.

Iată ce a scris medicul pe pagina „Spitalul virtual pentru copii”:

Limba zmeurie este frecvent întâlnită în unele boli acute ale căii aeriene la copil. Cel mai des acest aspect apare in faringita streptococică, adică în acele cazuri unde există o infecție acută cu Streptococ beta-hemolitic la nivelul amigdalelor și faringelui acelui copil.

Ca să ne gândim la faringită streptococică sau chiar la scarlatină (o complicație a faringitei acute), este necesar să fie:

1. O boală acută - adică acel copil să aibă febră, dureri în gât sau refuz al alimentației DOAR de câteva ore sau 1-2 zile. Nu ne gândim la faringită streptococică la acei copii care au limba cu acest aspect de luni de zile

2. O boală fără strănut, tuse frecventă, raguseală, conjunctivită, rinoree apoasă/seroasă, wheezing sau stridor - acestea evocă mai degrabă o boală virală.

Mesaj de luat acasă - mai există și alte infecții respiratorii la copil în afară de cele produse de SARS-CoV-2

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel