Masca de față cu miere, lămâie și curcuma poate face minuni pentru tenul tău

O mască simplă poate ajuta la calmarea și calmarea tenului și se face cu ajutorul unui ingredient simplu din bucătărie, curcuma, lămâie și miere.

Această mască de casă hidratantă și liniștitoare conține ingredientul din bucătărie, curcuma. Acest ingredient a jucat un rol în tratamentele de înfrumusețare indiene de secole, datorită principalului său ingredient activ - curcumina.

Curcumina este un antioxidant puternic și are puternice proprietăți antiinflamatorii, ceea ce înseamnă că poate vindeca rănile mai repede și calmează pielea. De asemenea, este anti-bacterian, ajutând la combaterea infecțiilor

Masca facială conține și miere, care are proprietăți de hidratare și vindecare. Pentru a obține consistența potrivită în amestec, asigurați-vă că utilizați miere zaharisită, mai degrabă decât moale, care curge.

Ingredientul final, lămâile, sunt bogate în vitamina C, care ajută pielea să formeze colagen. De asemenea, poate combate aspectul îmbătrânirii pielii.

Atenție, curcuma poate irita pielea, deci dacă tenul dvs. este sensibil, încercați un test cu cel puțin 24 de ore înainte de utilizare. Dacă sunteți alergic la curcuma din alimente, nu încercați această mască.

Ingrediente:

2 lingurițe de miere

Suc de la o jumătate de lămâie

¼ linguriță curcuma

Amestecați mierea, sucul de lămâie și curcuma într-un castron până când obțineți o pastă omogenă.

Folosiți o bandă de păr pentru ține părul departe de față și înfășurați un prosop în jurul umerilor, deoarece masca poate picura.

Aplicați masca pe față și pe gât.

Lăsați să acționeze până la 10 minute. După câteva minute, este posibil să simțiți că pielea vă strânge puțin.

Îndepărtați masca folosind dischete cosmetice umede. Clătiți fața cu apă caldă.

Curcuma poate pata temporar pielea, așa că nu o lăsați să acționeze mai mult decât se recomandă. O dischetă cosmetică înmuiată în ulei de măsline va îndepărta orice reziduu

Sfaturile sunt doar informative și nu ar trebui să înlocuiască îngrijirea medicală. Vă rugăm să consultați medicul de familie înainte de a încerca remedii casnice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel