Medic-șef UPU Spitalul Sf. Pantelimon: „Lucrăm ca pe front! Pacienții COVID își dau jos masca de CPAP și ne strigă: Vaccinați-ne!”

Imagine cu caracter ilustrativ        Foto: RoVaccinare
Dr. Fiorella Mitoiu, Medicul-Șef al UPU de la Spitalul Sf. Pantelimon din Capitală spune că situația este cumplită: se lucrează ca pe front, pacienții COVID stau pe scaune pentru că nu mai sunt locuri, iar din disperare își dau jos masca de oxigen și cer să fie vaccinați

Spitalele sunt pline, locuri în secțiile ATI COVID nu mai sunt, iar dacă se eliberează vreun pat, nu rezistă mult neocupat. În ziua în care am avut cei mai mulți morți din cauza COVID-19 - 354 înregistrați în ultimele 24 de ore -  Dr. Fiorella Mitoiu, Medicul-Șef alUPU de la Spitalul Sf. Pantelimon din Capitală spune că de două săptămâni în spitalele din România e ca pe front. 

„De aproape două săptămâni, lucrăm ca pe front. Pacienții sunt pe scaune. Cei cărora situația le permite stau pe scaun conectați la prizele de oxigen sau la tuburile de oxigen. Sunt zile în care efectiv intrăm în panică dacă nu primim oxigenul din partea firmei.

Zona de - teoretic - 2 locuri, hol central, pe care de fiecare dată îl păstrăm pentru urgenţele care vin pe nepusă masă. Noi avem de obicei în jur de 27 de paturi, de brancarte în UPU. În momentul de față, sunt 60 și ceva de confirmați pozitiv.

95% dintre pacienţi sunt nevaccinaţi. Îşi dau seama de gravitatea situaţiei doar în momentul în care ajung la spital.

Suntem în situația în care pacienții, din păcate, abia acum au înțeles, își dau într-adevăr jos masca de CPAP și ne strigă: Vaccinați-ne! Ce să vaccinam acum? Este mult prea târziu!”, a scris Dr. Fiorella Mitoiu, Medicul-Șef al UPU de la Spitalul Sf. Pantelimon din Capitală, conform RoVaccinare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel