Medic, semnal de alarmă: NU VĂ MAI TRATAȚI SINGURI DE COVID!

Medicamente         Foto: Pixabay
Medicul pediatru Mihai Craiu trage un semnal de alarmă cu privire la diferite „recomandări” de tratament care circulă pe interenet și vizează, desigur, infecția Covid-19.

Medicul pediatru Mihai Craiu trage un semnal de alarmă privind „recomandările”de tratament pentru Covid-19, care circulă pe rețelele de socializare. El spune despre acestea că pot fi cât se poate de periculoase. 

„Acum când au crescut impresionant de mult pacienții ce au o boală acută (COVID-19 și altele) există o presiune imensă pe sistemul medical românesc. Toate inabilitățile sale ies la suprafață. Toate masurile nepotrivite se decontează acum.
DAR...
Va rog din suflet nu vă mai tratați, singuri, acasă, după rețete "faimoase" care circulă pe net.
Combinația posibil MORTALĂ o iau acum mii de oameni în România, deseori fără nici un consult medical :

Azitromicină sau alt macrolid + Antihistaminice + Ventolin. 

Eventual și hidroxiclorochină.

PUTEȚI SĂ MURIȚI DIN CAUZA ACESTUI TRATAMENT dacă il luați de capul vostru, fără consult medical”, scrie medicul pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, face mai multe referiri la medicamentul Azitromicină, despre care se crede că ar fi eficient în tratarea infecției Covid-19, dar fără niciun studiu cert la bază. De altfel, acest medicament poate interacționa cu altele în mod nedorit, mai explică medicul:

„1. Azitromicina poate avea interacțiuni severe cu alte medicamente, crescând toxicitatea cardiacă foarte mult. Prima pe listă e hidroxiclorochina - https://www.webmd.com/.../det.../list-interaction-medication
2. Se știe că asocierea de Azitromicină cu unele antihistaminice poate crește riscul de aritmie cardiacă prin prelungirea intervalului QTc pe EKG. Poate să apară aritmie și la omul aparent sănatos. Se cheamă torsada vârfurilor această aritmie specială... https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17546486/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6643131/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7703471/
3. Ventolinul/salbutamolul poate avea toxicitate cardiacă și produce agitație și tahicardie, chiar și la persoane perfect sănătoase...
Nu vă mai automedicați căci există riscuri mortale!!!!”

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel