Medicamentele cele mai toxice pentru ficat. STUDIU

Medicamente
Un nou studiu arată modul în care pacienții obișnuiți spitalizați dezvoltă leziuni hepatice prin administrarea diferitelor medicamente.

Ccercetătorii chinezi au analizat înregistrările a 156.570 de pacienți spitalizați și au descoperit 499 de cazuri de leziuni hepatice induse de medicamente (DILI), pentru o incidență de 0,32%. 

Medicamentele care dau cel mai frecvent leziuni hepatice

Agenții antiinfecțioși, medicamentele pentru cancer și medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene au fost categoriile majore de medicamente care cauzează DILI, iar cea mai mare incidență s-a datorat voriconazolului (un medicament antifungic), constată noul studiu publicat în British Journal of Clinical Pharmacology (link direct studiu).

Totodată, pacienții cu colesterol ridicat, boli cardiovasculare, boli hepatice preexistente și intervenții chirurgicale anterioare s-au confruntat cu un risc mai mare de DILI.

„Am realizat un studiu real despre incidența leziunilor hepatice induse de medicamente cu ajutorul tehnologiei informației pentru a oferi o referință mai precisă pentru utilizarea sigură și rațională a medicamentelor”, a declarat autorul DaiHong Guo, de la Spitalul General al Armatei Populare Chineze de Eliberare din Beijing.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel