Medicamentele pe care trebuie să le luăm când mergem în vacanță cu copiii

Vacanță
Medicul pediatru Amelia Dan a vorbit, la un post TV, despre ce medicamente și soluții să luăm cu noi când mergem în vacanță cu copiii.

Medicul pediatru Amelia Dan afirmă că nu trebuie uitate acasă antitermicele, apoi siropurile care împiedică apariția vărsăturilor.

”În primul rând, antitermicele sub formă de sirop, dar și sub formă de supozitoare. Asta este și motivul pentru care trebuie să știm că supozitoarele trebuie ținute la rece. La fel ca şi la alimentaţie, le recomand mamelor să ia cu ele, în vacanţă, produsele care au mai fost testate acasă. Niciodată un produs nou. Antitermicele, care sunt şi antidurere sunt foarte necesare. 

Nu trebuie să ne lipsească și siropelele care ne împiedică apariţia vărsăturilor sau care tratează vărsăturile. Sărurile în caz de vărsături, deci neapărat să avem 1-2 pliculețe. Ar mai fi și medicamentele care ne ajută în cazul diareei, dar acum, ca și în cazul antibioticelor le recomand părinților să se consulte cu medicul curant, pentru că sunt copii cu tot soiul de alergii. (...) Mai recomand şi antialergicele, atât sub formă de picături, cât şi sub formă de sirop. De asemenea, mai recomand şi picăturile de urechi şi cele de ochi. Trebuie să avem la noi, pentru că oricând se poate întâmpla ceva de genul acesta. Să nu lipsească nici plasturii, soluţie dezinfectantă, iar pentru cei care au dermatite sau au o piele mai sensibilă, să punem în bagaj şi un unguent testat acasă", detaliază medicul pediatru Amelia Dan.

Potrivit acesteia, ”crema de soare este obligatorie în bagaj, nu doar în concediu, ci și atunci când ieșim cu copilul la plimbare”, potrivit Antena 3.

Iar cum în vacanță avem tendința de a mânca mai mult, nutriționistul Wasim Nazer a întocmit, pentru cititoarele DC Medical, o listă cu 5 cele mai sigure strategii care ne ajută să ținem deoparte kilogramele în plus pe care le-am putea câștiga în concediul de vară. Iată trei dintre acestea (restul AICI):

1. Proteine la micul dejun - Un mic dejun bogat în proteine te va ține departe de tentațiile culinare de peste zi. Proteinele mențin starea de sațietate sus, ceea ce se traduce printr-un consum mai mic de alimente peste zi. Ca și exemplu poți consuma la micul dejun omleta cu legume, cu roşii şi ciuperci sau salata cu brânză de capră.

2. Alege ca și gustare la 11:00 un shake sau un smoothie proteic - Când pleci în vacanță, nu uita să iei cu tine pudra proteică. Te va ajuta mult să păstrezi numărul kilogramelor în plus pe care riști să le câștigi în timpul sejurului. Un astfel de mic dejun îți asigură necesarul optim de proteine și carbohidrați sănătoși, spune Nutriționistul Wasim Nazer, EXCLUSIV la DC Medical.

3. Nu mânca pe fugă - Lasă deoparte orice sursă de distragere a atenției, fie că vorbim despre telefon, calculator sau TV. Doar așa îți vei da seama când ești cu adevărat sătul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Dr. Doru Negru
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel