Medicamentul care trimite celulele stem spre țesuturile rănite și le vindecă

Medicamente
Cercetătorii americani au creat un medicament care trimite celulele stem către locurile rănite din organism și grăbește vindecarea.

Un medicament care atrage celulele stem către țesuturile deteriorate și poate îmbunătăți eficacitatea tratamentului a fost creat la Centrului pentru Stem Cells & Regenerative Medicine la Sanford Burnham Prebys, SUA.

Descoperirea constituie un avans științific major pentru domeniul medicinei regenerative și ar putea îmbunătăți terapiile actuale cu celule stem pentru tratarea unor tulburări neurologice: precum leziuni ale măduvei spinării, accident vascular cerebral, scleroză laterală amiotrofică, alte tulburări neurodegenerative. Utilizarea lui ar putea fi extinsă la noi afecțiuni cum ar fi bolile de inimă sau artrita.

”Capacitatea de a instrui o celulă stem unde să meargă în corp sau într-o anumită regiune a unui anumit organ este Sfântul Graal pentru medicina regenerative. Acum, pentru prima dată, putem direcționa o celulă stem către o locație dorită și să ne concentrăm impactul terapeutic”, spune Evan Y. Snyder, MD Ph.D., profesor și director al Centrului pentru Stem Cells & Regenerative Medicine la Sanford Burnham Prebys și autor principal al studiului.

Studii de acum 15 ani arată că celulele stem sunt atrase de inflamație - o „alarmă de incendiu” biologică care semnalează că a avut loc dauna. ”Deoarece inflamația poate fi periculoasă, am modificat CXCL12 prin eliminarea bitului riscant și maximizarea bitului bun. Acum avem un medicament care atrage celulele stem într-o regiune de patologie, dar fără a crea sau agrava inflamații nedorite”, adaugă autorul principal al studiului, potrivit unui comunicat al Centrului citat.

Cercetarea, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel