Medicul Achimaș Cadariu, despre tranziția de la medicina centrată pe medic, la medicina centrată pe pacient

Junalisutl Val Vâlcu și profesorul Patriciu Achimaș Cadariu
Prof. Patriciu Achimaș Cadariu, de la Institutul Oncologic din Cluj a vorbit la Interviurile DC Medical, unde a vorbit despre un eveniment dedicat femeilor.

Prof. Patriciu Achimaș Cadariu, de la Institutul Oncologic din Cluj a fost prezent la Interviurile DC Medical, unde a vorbit despre un eveniment ce a avut loc în săptămâna 1-8 martie și a fost dedicat femeilor.

Evenimentul a fost, însă, atipic, nu cu flori și cu ciocolată, ci cu informații pentru femeile cu cancer.

Profesorul Patriciu Achimaș Cadariu spune că evenimentul, organizat, de fapt, de femeile cu cancer, aparținători și „femeilor care vor să fie sănătoase”, este susținut prin Societatea Română de Chirurgie și Ginecologie”.

„Noi susținem prin Societatea Română de Chirurgie și Ginecologie Oncologică acest demers al pacientelor, aparținătorilor și, în general, al doamnelor care vor să fie sănătoase, iar atunci când se îmbolnăvesc, să știe cui să se adreseze, cum să facă acest lucru, să se însănătoșească și să aibă o calitate bună a vieții”, spune el.

„Dacă în toamnă ne întâlneam pentru Forumul Național de Ginecologie Oncologică la ediția a treia, o întâlnire dedicată profesioniștilor, iată că pacientele noastre au venit cu o idee excepțională, a acestei campanii. Trebuie spus că acest lucru, în Europa de vest există de decenii bune. Din fericire, și în România, în momentul în care apare o masă critică de paciente bine informate care își doresc să știe mai mult, să susțină și să le susțină pe cele care, poate, din nefericire, nu au atâtea informații. Pe de altă parte, o abordare holistică a pacientei cu cancer probabil că se impunea, să depășim normativele acelea în care nu există psiholog, nu există nutriționist, nu există decât un medic care le știe pe toate și aici ajung la această tranziție de la medicina centrată pe medic, la medicina centrată pe pacient”, spune el.

Detalii despre acest subiect găsiți în materialul video atașat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel