Medicul Octavian Jurma: În trei săptămâni scăpăm de valul 3 al pandemiei de COVID

Epidemiologul Octavian Jurma a dezvăluit, joi, 15 aprilie, că valul 3 al pandemiei de coronavirus ar trebui să se termine peste trei săptămâni. 

"Ecuația pandemiologică este destul de simplă. Dacă nu ridicăm numărul de infectări, nu putem face altceva decât să creștem numărul de spitale. Știu că este inevitabil, din cauza profilului bolii, știm exact ce procent din acești oameni care se îmbolnăvesc vor sfârși la ATI și care dintre aceștia vor sfârși la cimitire. Deci, avem două opțiuni -  fie limităm numărul de infectări, fie lăsăm grupele să evolueze liber și construim mai multe spitale sau să lăsăm pe fiecare să se descurce singur. Din fericire, ne aflăm în faza descendentă a valului trei, deci deja suntem în a doua săptămână de scădere accelerată. Acest lucru va putea dura două săptămâni, trei (...).", a precizat medicul Octavian Jurma la Antena 3.  

Citește și Cei vaccinați cu Moderna ar putea primi o a treia doză anul acesta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel