Merele, de ce ar trebui să le consumi zilnic: beneficiile pentru sănătate sunt neașteptate
Autor: Angela Sabău pe 03 sep, 07:40 | Diete/Fitness

Mere verzi, beneficii

Merele ar trebui consumate zilnic, spun specialiștii, pentru a avea parte de o serie întreagă de beneficii pentru sănătate.

E veche zicala despre mere si doctori și e cunsocut de tiată lumea. Dar, mai mult decât o simplă zicală, un studiu ce a folost date nutriționale de la aproape 8.400 de persoane - inclusiv 753 care au spus că au mâncat un măr în fiecare zi. Studiul a arătat că persoanele care consumau zilnic mere păreau să utilizeze mai puține medicamente eliberate pe bază de rețetă, nu erau mai puțin probabil să meargă la programări de îngrijire a sănătății decât ceilalți oameni din studiu.

Dar în 2020, un articol din Critical Reviews in Food Science and Nutrition care a inclus 16 studii care implică consumul de mere a găsit o serie de beneficii legate de inimă. Consumul unui măr mediu pe zi poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale, a colesterolului și a inflamației, au concluzionat autorii.

Merele necojite sunt surse bune atât de fibre, cât și de compuși numiți polifenoli, de care beneficiază sănătatea inimii.

Soiurile populare de mere includ Red Delicious, McIntosh, Fuji, Gala și Honeycrisp, dar peste 100 de soiuri sunt cultivate comercial.

Păstrați merele în frigider pentru a le menține proaspete. Merele sunt gustări utile, nutritive, în special asociate cu unt de arahide sau brânză cu conținut scăzut de grăsimi. Dar puteți, de asemenea, să ascundeți bucăți sau felii din aceste fructe crocante în tot felul de feluri de mâncare, inclusiv clătite din cereale integrale, sandvișuri și salate.

Diete/Fitness Vezi toate articolele