Corpul de control face o evaluare la Spitalul Judeţean Reşiţa. Tătaru: sper ca managerul să fie schimbat

Spitalul Județean de Urgență Reșița
Corpul de Control va face o evaluare la Spitalul Județean Reșița, acolo au fost înregistrate imaginile tulburătoare cu pacienți neîngrijiți, lăsați dezbrăcați pe hol și mizerie.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că în cazul imaginilor surprinse la Spitalul Judeţean Reşiţa şi publicate în presă, în care apar pacienţi dezbrăcaţi şi mizerie în saloane, se face o evaluare de către Corpul de Control, iar el îşi doreşte ca managerul să fie schimbat, având în acest sens şi o discuţie cu conducerea Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

"Ne-am sesizat, am şi trimis Inspecţia Sanitară de Stat, a făcut evaluările, s-au dat şi amenzi. Acolo este o neacordare de asistenţă medicală, dincolo de condiţiile improprii. Chiar şi ieri şi astăzi acolo am trimis şi Corpul de Control al ministrului, care va face o evaluare. Avem acolo discuţii despre o acreditare a Autorităţii Naţionale de Management şi Calitate în Sănătate pentru o unitate medicală care nu prezintă nicio condiţie pentru desfăşurarea activităţii medicale. Am repetat de multe ori, avem un management defectuos în foarte multe unităţi medicale, reforma în sănătate trebuie să aducă o coordonare a activităţii medicale la Ministerul Sănătăţii', a declarat Nelu Tătaru vineri seară, într-o emisiune la Antena 3.

Ministrul a adăugat că a avut o discuţie cu preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin privind demiterea managerului spitalului.

Referitor la persoanele din imagini care par neîngrijite, ministrul a afirmat: "Erau pacienţi infectaţi COVID-19, din ce am putut vedea, nişte pacienţi neglijaţi, ceea ce nu trebuie să existe într-un sistem medical", citează Agerpres.

El a precizat că pacienţii nu erau cu afecţiuni psihice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel