Ministrul Sănătății: Investițiile majore în spitale sunt esențiale pentru îmbunătățirea sănătății publice

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății
Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, s-a întâlnit miercuri, 16 iunie, cu vicepreședintele Băncii Europene de Investiții (BEI) Christian Kettel Thomsen, pentru a discuta despre creșterea investițiilor în spitale din România.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a avut miercuri, 16 iunie, o întrevedere cu vicepreședintele Băncii Europene de Investiții (BEI) Christian Kettel Thomsen, la sediul băncii din Luxemburg, în cadrul căreia au discutat despre creșterea investițiilor BEI în spitale din România și în consolidarea rezistenței sistemului de sănătate la pandemii precum cea de COVID.

La întâlnire au participat și experți financiari, tehnici și consultanți ai Băncii Europene de Investiții. Tema centrală a întâlnirii a fost sprijinul BEI pentru investiții în spitale regionale din România și despre creșterea sprijinului financiar și tehnic pentru viitoare investiții în sistemul de sănătate din țara noastră, inclusiv pentru crearea Agenţiei naţionale de investiţii în infrastructura de sănătate.

„Investițiile majore în spitalele și infrastructura de sănătate din România, bazate pe cele mai bune practici internaționale, sunt esențiale pentru îmbunătățirea sănătății publice, pentru a răspunde provocărilor generate de pandemia COVID-19 și pentru creșterea calității serviciilor medicale pentru pacienții din România. Întâlnirea de astăzi cu vicepreședintele Băncii Europene de Investiții, cu experți financiari și experți în sănătate publică din cadrul BEI a vizat creșterea cooperării dintre România și Banca Europeană de Investiții pentru ca țara noastră să poată beneficia pe deplin de finanțările și asistența tehnică din partea BEI în următorii ani”, a declarat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, conform unui comunicat oficial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel