MIT: Vaccinul COVID a fost făcut prea repede. Dr Simin Florescu: Când ne îmbolnăvim căutăm ceva super performant care să ne vindece! E paradoxal!

Campanie vaccinare
EXCLUSIV
Faptul că vaccinul contra COVID-19 a fost descoperit și pus pe piață mai repede decât altele îi face pe detractorii săi să îl nege. Conf Dr Simon Florescu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Tropicale Victor Babeș din București a explicat că atitudinea e paradoxală. 

„Tocmai noutatea acestui vaccin surprinde sau este un punct de atac, faptul că vaccinul a fost descoperit, produs, pus pe piață foarte repede, detractorii săi folosesc fake news-ul că dacă nu e sigur, ridică suspiciunea spunând domnule, dar dacă nu e sigur, a fost dezvoltat prea repede”, a remarcat jurnalistul  Val Vâlcu, realizatorul dezbaterii „Valul 4 al pandemiei COVID-19: impact, amenințări, soluții” organizat de DC Media Group.

„Da, știu, deja ne-am confruntat cu aceste remarci și aceste atitudini de foarte multe ori până acum. Trebuie să repetăm din nou că nu a fost dezvoltat foarte repede! Aceste vaccinuri bazate pe ARN mesager sunt studiate de cel puțin 10 ani, poate chiar spre 15 ani, pentru alte tipuri de afecțiuni. Și acum s-a găsit locul foarte potrivit pentru ele, pentru această pandemie. Deci, nu e nimic nou!

Și pe de altă parte, de ce să ne fie frică de ceva super performant când, dacă e să fac o paralelă din asta ușor mai bizară, dar când cineva își ia un telefon super performant se gândește că are CIP-uri și instalații de urmărire și ceva? Bine, nu e o comparație tocmai potrivită, dar dacă ne gândim că este o tehnologie a viitorului, și super performantă și eficientă, utilizată în medicină, de ce ar trebui să avem dubii? Nu toți căutăm, în momentul în care suntem bolnavi ceva super performant care să ne facă bine? De ce acum avem o atitudine paradoxală? Nu e de înțeles!”, a punctat conf dr Simin Florescu, în cadrul dezbaterii. 

Cât de eficiente sunt vaccinurile, aflați în VIDEO: 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel