Noua tulpină COVID-19 din Africa de Sud, MULT mai contagioasă decât se CREDEA

COVID-19 a suferit câteva mutații în ultimele luni, una mai contagioasă ca alta. Tulpina sud-africană a fost descoperită în luna octombrie a anului trecut, iar la acest moment este una dintre cele mai răspândite de pe continentul african. Specialiștii au ajuns la concluzia că noua variantă este de 1,5 ori mai contagioasă în comparație cu varianta obișnuită.

Tulpina 510Y.V2, 50% mai transmisibilă

 

Un grup de cercetători sud-africani a precizat faptul că noua varianta de COVID-19, cunoscută drept 510Y.V2, este cu „50% mai transmisibilă”.

Totodată, cercetătorii din Africa de Sud menționează că nu există la ora actuală dovezi concrete care să ateste și faptul că este mai severă, după cum a declarat Salim Abdool Karim, epidemiolog şi copreşedinte al comitetului ştiinţific al Ministerului sud-african al Sănătăţii.

"Numită 510Y.V2, această mutaţie este cu 50% mai transmisibilă, dar nimic nu arată că noua tulpină este mai severă", a spus Salim Abdool Karim.

"Dacă pacienţii sunt mai puţin numeroşi, mortalitatea în spital nu s-a schimbat între primul şi al doilea val", a subliniat un specialist membru al grupului, Waasila Jassat. Descoperirea noii tulpini a obligat autorităţile sud-africane să introducă noi restricţii în decembrie.

Concluziile cercetătorilor au rezultat în special din datele provenite din principalele focare ce există într-una din cele mai mari țări din Africa australă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel