Noutăți în cancerele digestive, cu Prof dr Adina Croitoru și prof dr Vlad Herlea. Academia de Sănătate

Cancer
EXCLUSIV
Prof dr Adina Croitoru și prof dr Vlad Herlea sunt invitații profesorului Irinel Popescu la o nouă ediție a emisiunii Academia de Sănătate, transmisă LIVE luni, 3 mai, de la ora 11.00, pe DC News și DC Medical. 

„În această nouă ediție a emisiunii Academia de Sănătate vom aborda aspecte particulare și noutăți în cancerele digestive cu doi distinși specialiști din Institutul Clinic Fundeni, cunoscut de altfel pentru cazuistica mare și experiența bogată în acest tip de patologie. Invitații mei vor fi doamna profesor doctor Adina Croitoru din Clinica de Gastroenterologie, compartimentul de oncologie al acestei clinici, și cu domnul profesor doctor Vlad Herlea, șeful Laboratorului de anatomie patologică din Institutul Clinic Fundeni”, a dezvăluit prof dr Irinel Popescu, realizatorul emisiunii. 

Subiectul discuției este unul vast și de ultimă oră: cum se pune diagnosticul în funcție de biopsia lichidă – acel markeri biologici care se găsesc în sânge. 

„După cum se știe, în ultima vreme au apărut multe progrese în cancer și aș vrea, pentru cei care ne urmăresc, să înțeleagă faptul că unele paradigme cu care eram foarte obișnuiți până acum, în ceea ce privește modul în care se diagnostichează această boală, modul în care se urmărește, modul în care se stabilește tratamentul adjuvant chimioterapic, în care se evaluează cât de cât prognosticul bolii, se schimbă foarte rapid în ultima perioadă. De altfel, vom centra cumva discuția noastră pe noțiunea foarte modernă de biopsie lichidă și care, pentru anatomopatologi, înseamnă o schimbare completă a modului de gândire, a modului în care ceea ce îi ceream noi, clinicienii, până acuma, stabilirea diagnosticului, și pentru care apela la examenul clasic pe lamă, la care s-a adăugat ulterior imunohistochimia, iată că acum facem un pas înainte și apelăm doar la markeri biologici, markeri care se găsesc în sânge, și a căror semnificație o să încercăm să o arătăm în cursul acestei emisiuni, și care markeri sunt utili în diagnostică, sunt utili pentru monitorizarea bolnavilor post operator, sunt utili pentru orientarea tratamentului pentru oncolog, sunt utili, așa cum spuneam, pentru stabilirea prognosticului”, a detaliat profesorul. 

Emisiunea Academia de Sănătate va fi transmisă LIVE, luni, 3 mai, de la ora 11.00, simultan pe paginile de Facebook și canalele de Youtube ale DC News și DC Medical, dar și pe DC News TV.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel