O femeie din Suceava a devenit mamă la 52 de ani prin fertilizare in vitro

Bebeluș
O femeie de 52 de ani, din Suceava, a devenit mamă în urma fertilizării in vitro.

O femeie de 52 de ani, originară din Suceava, declarată infertilă, a născut un bebeluș sănătos la Iași, cu ajutorul unei proceduri de fertilizare in vitro cu ovocite donate. Profesorul universitar și medicul Mircea Onofriescu, coordonatorul echipei clinicii, a declarat că ambii parteneri au avut probleme cu fertilitatea, iar procedura de fertilizare in vitro cu ovocite donate a durat un an.

”Nu le-a fost deloc uşor ţinând cont că a fost un an marcat de pandemie. Amândoi sunt absolvenţi de studii superioare şi au lucrat o perioadă în Germania, şi acolo au aflat de procedeul de fertilizare in vitro. După ce amândoi au făcut un set de investigaţii medicale la Omini Clinic, atât cuplul, cât şi clinica au înaintat câte o cerere la Agenţia Naţională de Transplant care aprobă pe baza documentaţiei procedura de fertilizare. După aceea au luat legătura cu o bancă de ovocite din Spania, pentru că în România, nu există aşa ceva. Aici au fost supuşi unui chestionar”, a precizat expertul Mircea Onofriescu.

Ovocitele au fost aduse din Spania în azot lichid. Femeia a născut pe 25 iunie, prin cezariană, o fetiţă de 3.000 de grame.

”Atât mama, cât şi copilul au avut o evoluţie foarte bună, iar la trei zile de la naştere le-am externat. Nu puteţi să vă închipuiţi cum arăta fericirea pe chipul acestor oameni', a mai spus medicul, citat de DC News.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel