O nouă descoperire URIAȘĂ despre COVID-19. Virusul poate deveni mai SEVER la aceste persoane

Bacteriile din intestinele noastre pot juca un rol în severitatea infecției COVID-19 și în forța răspunsului sistemului imunitar, sugerează un nou studiu.

Dezechilibrele din microbiom pot provoca simptome inflamatorii continue, adesea numite COVID „de lungă durată”, au adăugat cercetătorii.

„Dezechilibrul microbiomului contribuie la severitatea COVID-19 și, dacă persistă după eliminarea virală, ar putea contribui la simptome persistente și la sindromul long COVID ”, a declarat dr. Siew Ng, coordonatorul studiului și profesor la Institutul de boli digestive de la Universitatea chineză din Hong Kong.

„Un tract intestinal sănătos ne-ar putea spori imunitatea împotriva virusului SARS-CoV2 și ar putea grăbi recuperarea după boală”, a spus medicul. Gestionarea COVID-19 nu ar trebui să vizeze doar eliminarea virusului, ci și refacerea microbiotei intestinale.

Cu toate acestea, studiul nu poate dovedi că dezechilibrele din microbiom determină ca viruusl COVID-19 să fie mai sever, doar că pare să existe o asociere între virus și bacteriile din intestin, a spus Ng.

Totuși, există dovezi că bacteriile intestinale sunt legate de boli inflamatorii, a menționat ea.

Pentru studiu, cercetătorii au studiat probe de sânge și scaun de la 100 de pacienți cu COVID-19 și de la 78 de persoane fără infecție.

Au descoperit că, în 274 de probe de scaun, microbiomul intestinal diferea semnificativ între pacienții cu și fără COVID-19, indiferent dacă li s-au administrat medicamente, inclusiv antibiotice.

De exemplu, cei cu COVID-19 au avut mai puține tipuri de bacterii care pot afecta răspunsul sistemului imunitar decât cei fără infecție. Numărul redus al acestor bacterii a fost legat de gravitatea infecției.

Mai mult, numărul acestor bacterii a rămas scăzut până la 30 de zile după ce pacienții infectați au eliminat virusul, au descoperit cercetătorii, notează webmd.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel