Obiecte la care nu te-ai gândit că le poți curăța în mașina de spălat

Pantofi sport  FOTO: pixabay
Echipamentele sportive, adidașii, chiar unele instrumente din silicon din bucătărie pot fi curățate în mașina de spălat.

Unele obiecte precum echipamentele sportive sau salteaua de yoga nu sunt primele pe lista de lucruri de curățat cu ajutorul mașinii de spălat. Trebuie doar să aveți grijă la temperatura apei.

Iată câteva obiecte ce pot fi curățite și dezinfectate cu ajutorul mașinii de spălat:

Echipament sportiv, rucsacuri, genți de sport - închideți fermoarele sau curelele, puneți hainele sau genunchierele într-o pungă de rufe din plasă și băgați-le în mașină. Folosiți ciclul ușor și detergentul obișnuit.

Salteaua de yoga – puneți alături de saltea câteva prosoape ca mașina de spălat să nu se miște de la locul ei. Utilizați un ciclu ușor, apă caldă sau rece și un detergent care să scoată uleiurile. Lăsați covorașul să se usuce pe un uscător de rufe, departe de soare și căldură. Nu-l puneți niciodată în uscătorul de rufe, se poate deforma sau distruge.

Pantofi de pânză și adidași – dacă producătorul avertizează că nu trebuie băgați în mașina de spălat, atunci nu-i curățați astfel. Primul pas e să îndepărtați întotdeauna șireturile, să puneți papucii într-o pungă de rufe din plasă și să-I spălați cu un detergent bun și apă caldă. Dacă mirosul este o problemă, adăugați o cană de bicarbonat de sodiu sau un dezinfectant în apa de spălare.

Instrumente de bucătărie din silicon – cu rufele obișnuite puteți curăța covorașe din silicon, matrițe, unelte, mănuși de cuptor și plăcuțe; folosiți apă caldă până la fierbinte și un detergent pentru uz intens pentru a scoate uleiurile rămase din alimente.

Capete de mop, mănuși de cauciuc și obiecte de curățare - capetele de mop, bureții, mănușile de cauciuc și periile de spălat pot adăposti bacterii pe care le veți răspândi în următoarea dată când le veți folosi – le spălați cu apă fierbinte și un detergent bun.

Covoare mici – uitați-vă dacă sunt pete pe covoraș; curățați-le înainte de a-l băga în mașina de spălat. Cu orice tip de covor lavabil folosiți apă rece și un detergent lichid. Nu utilizați niciodată înălbitor cu clor pentru a albi sau dezinfecta dacă covorul are suport din cauciuc deoarece înălbitorul va face ca cauciucul să se desprindă, potrivit thespruce.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel