Oferă dragoste și atenție plantelor tale urmând aceste 5 sfaturi

Plantele de apartament trebuie udate și îngrijite, astfel încât să se dezvolte și să înflorească armonios.  

A avea plante în casă nu numai că este un petic de verdeață ce completează perfect decorul, dar și purifică aerul. Însă, pe cât de benefice sunt plantele, ele necesită o anumită atenție și îngrijire, pentru a crește și înflori.

În afară de aceste lucruri de bază, există mult mai multe sfaturi de care trebuie să ții cont, dacă vrei să ai plante sănătoase și frumoase:

1. Drenaj

Asigură plantei un drenaj bun pentru a preveni excesul de apă la rădăcina plantei. Un astfel de sistem se referă la găurile din jardiniere care ajută la scăderea surplusului de apă, în cazul în care ai pus prea multă apă la plante. Păstrează o tavă sub ghiveci, pentru a proteja podeaua. 

2. Nu le uda foarte mult

Uneori, este o tendință naturală să îți uzi plantele cu multă apă, dacă simți că se usucă. Această practică nu este una tocmai sănătoasă pentru plante, ele nu trebuie îmbibate cu apă. 

3. Tunde plantele

Pentru ca plantele să înflorească frumos, ele trebuie tunse și curățate de buruieni, frunze ofilite șamd. 

4. Mută plantele

În cazul în care le-ai udat în exces și apa plutește în ghiveci, o soluție ar fi să muți planta cu probleme. Deși poate fi puțin dificil și intimidant să o muți, cu atenție poți reuși. 

5. Evaluează sursa de lumină 

Fiecare plantă are o cerință diferită atunci când vine vorba de lumina soarelui. Unele plante necesită lumina directă a soarelui, în timp ce altele pot chiar înflori cu lumină slabă. Deci, evaluează tipul de lumină pe care îl ai în locuința ta și apoi alege tipul de plante în funcție de acest aspect. 

Când se udă plantele pe vreme de caniculă: dimineața sau seara

 

Pe vreme de caniculă, plantele au nevoi diferite de apă. Nevoia lor de apă diferă de la planta la planta, dar și de la loc la loc și în funcție de tipul de sol pe care-l ai în grădină.

În ceea ce privește cantitatea de apă, există un truc pe care-l poți aplica. Fă o mică groapă în apropiere, cu o adâncime de 20 de centimetri. Dacă pământul din groapă e umed, înseamnă că ai procedat cum trebuie și ai udat plantele cum trebuie. Dacă pământul este uscat, atunci plantele tale au nevoie de mai multă apă. Dacă solul e prea ud, atunci pune mai puțină apă.

Citește și Cum să prepari un insecticid bio cu usturoi. Metodă simplă și 100% ecologică

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Dr. Doru Negru
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel